Бяло течение по време на бременност

Всички сме чували, а и някои от нас са страдали от бяло течения, в някоя част от живота си. Но какво става, ако сме имали бяло течение от години, и изведнъж по време на бременноста отново имаме. Разберете повече за бялото течение по време на бремеността.

Бяло течение по време на бременност

Всички жени, независимо дали са бременни или не, имат вагинално течение под една или друга форма, което започва година или две преди пубертета и завършва след менопаузата.

Въпреки че много жени се притесняват, бялото течение по време на бременност е напълно нормално явление.То се среща не само в първите седмици. При някои бременни се наблюдава до момента на раждането. Това е нормално, но състоянието на бременната трябва да се следи, тъй като при засилена секреция се разпространяват гъбични инфекции.

Обикновено няма миризма. Дори и да сте имали подобно течение преди да забременеете, сега то ще увеличи своето секретиране.

Бяло течение по време на бременност

Ако течението има цвят или странен мирис, ако чувствате сърбеж или болка, то е възможно да имате вагинална инфекция.

Най-често срещаната инфекция е кандидозата, която Вашият лекар може лесно да излекува. Не бива да използвате произволни лекарства против кандидоза , ако сте бременна. Можете да предотвратите появата на кандидоза, като носите свободно памучно бельо.

Повишено вагинално течение е нормална част от бременността, но е важно да се проследява и да се информира лекуващия лекар, ако вагиналното течение се промени.

Бяло течение по време на бременност

Ако в предишната бременност сте имала гъбична инфекция или възпаление на пикочно-половата система, предизвикани от бяло течение при бременност, то напълно възможно е да имате същите проблеми и при втората бременност. Това означава, че вашият организъм е податлив на подобни заболявания, а не че предишното ви състояние не е излекувано. Ако можете избягвайте прием на антибиотици по време на бременността, защото те допринасят за развитието на гъбички и друга микрофлора.

Необходимо е да започнете лечение възможно най-скоро, тъй като някои вагинални инфекции са свързани с повишен риск от спонтанен аборт или преждевременно раждане.

Как да намалите риска от появата на бяло течение по време на бременност?
Не използвайте вагинални дезодоранти. Не използвайте ароматизирани ежедневни превръзки и ароматизирани интимни сапуни.Ако ползвате ежедневни превръзки, сменяйте ги често.Използвайте антиалергични прахове за пране на бельото.
Когато посещавате тоалетната по малка нужда избърсвайте се винаги отпред назад.
Консумирайте по-често натурално кисело мляко, то съдържа пробиотика lactobacillus acidophilus, който спомага да поддържате една здравословна вагинална среда.

Бяло течение по време на бременностЗа да нямате проблеми, свързани с бяло течение при бременност, трябва да поддържате отлична лична хигиена по време на бременността, а и след това. Избягването на сладкиши също оказва благоприятно влияние върху бялото течение.

 

(Visited 242 times, 1 visits today)