Джаджи които ще Ви помогнат да сте във форма

Всички искаме да сме във форма, и правим всичко за да го постигнем, дори използваме най-различни джаджи. Затова днес сме ришили да Ви представим, няколко интересни джаджи, които ще Ви помогнат да сте във форма.

Джаджи които ще Ви помогнат да сте във форма

Съвременното развитие и мания по най-новите технологии направиха бизнеса с джаджи, един от най-големите по целия свят. Хората редовно харчат големи количества пари за устройства, които имат за цел да направят живота, малко по-лесен.

Един от най-популярните видове джаджи през последните няколко години са тези, които са фокусирани върху здравето, които помагат на хората да губят тегло и да правят повече физически упражнения. Много от тях идват под формата на технологии за носене, която може да помогне да следите колко калории изгаряте или каква храна ядете.

Огледало Android

Джаджи които ще Ви помогнат да сте във форма

Има умни версии на всички видове устройства, включително дрехи и часовници. Въпреки че може да не сте разбрали, има и интелигентни огледала. Огледалото  може да се използва за показване на информация, като напомняния за час при лекаря,тренировката Ви, новини и времето.То дори може да ви чуе! Можете да направите гласово търсене с мобилното приложение на Google. 

Спининг и кино

Джаджи които ще Ви помогнат да сте във форма

Тренировката понякога може да бъде скучна, тъй като изисква интензивни упражнения, което е не само трудно, но и скучно. За да се опита да противодейства на това, IMAXShift създаде набор от различни класове по спининг, които се провеждат в специално построена зала, която съдържа IMAX екран и високотехнологични говорители. Различни изображения могат да бъдат прожектирани върху екрана, за да помогне да разсее хората, докато те са колелото.

HUG Бутилка за вода със сензор

Джаджи които ще Ви помогнат да сте във форма

Когато правите упражнения, е жизнено важно да сте хидратирани.Въпреки това, понякога може да бъде трудно да се знае точно колко вода трябва да пиете, когато сте активни. Бутилка за вода със сензор HUG има за цел да се справи с този проблем. Това е лента със сензор, която се увива около бутилка с вода, за да следите колко пиете. Чрез свързване до приложение за смартфона Ви може да ви каже от колко точно вода се нуждаете в зависимост от  вашето тегло, възраст, тип упражнения и температурата в помещението.

Електрическа вилица

Джаджи които ще Ви помогнат да сте във форма

Много хора обичат да подправят храната си със сол, тъй като солта добавя вкус на храната. Въпреки това, солта не е особено здравословна в големи количества, което означава, че хората често трябва да следят колко сол използват. Една японска компания обаче изглежда ще промени това. Те създават електронен вилица, която симулира езика с импулси за генериране на солен вкус, без някой от лошите ефекти на солта.

Виртуално въже за скачане

Джаджи които ще Ви помогнат да сте във форма

“JumpSnap”  по същество е виртуално въже за скачане. Това означава, че то може да се използва в затворени пространства и е по-малко опасно, тъй като не разполага с въже, в което можете да се спънете в него или да съборите обекти в околността. Баровете проследяват активността, измерва изгорените калории и сърдечния ритъм, и дори симулират звук от въжета, което се движи във въздуха.

Проверка на емоциите

Джаджи които ще Ви помогнат да сте във форма

Да сте във форма не означава само да сте в добра физическа форма, също така и да сте в добра психологическа форма. Това може да се окаже трудна задача, но “Mind Monitoring System ” е устройство, което има за цел да анализира емоционалното Ви състояние и да определи дали имате някакви умствени затруднения при използването на вибрациите на гласните струни и гласа Ви.Създателите му смятат, че това ще помогне за откриване и намаляване на стреса.

G.U.M Play

Джаджи които ще Ви помогнат да сте във форма

G.U.M Play е дело на японската компания, известна като “Sunstar”, които превръщат една обикновена четка за зъби в контролер за видео игра. С помощта на малко блутут устройство, което се слага  на края на четката за зъби, тя позволява на хората да играят най-различни игри, докато си мият зъбите, с надеждата, че това ще научи хората на по-добри техникити и да се гарантира, че Вие ще ​​поддържате добра устна хигиена.

The Entertrainer

Джаджи които ще Ви помогнат да сте във форма

Както от името му може да предложи, “entertrainer”е устройство, което има за цел да съчетае забавление с упражнения. Това се постига чрез създаване на стимули на потребителя да работим усилено, докато е на велоергометър. Безжичното устройство следи сърдечната Ви честота по време на дейността и дори намаля силата на звука на телевизора Ви, ако не тренирате достатъчно усърдно.

Сканиращо огледало

Джаджи които ще Ви помогнат да сте във форма

За разлика от предишното огледало, което видяхте в тази статия, която може да се покаже само информация, огледалото “Naked Labs” всъщност е сложно устройство, което има за цел да помогне на своите потребители да губят тегло и да следят напредъка си. Той прави това с помощта на специална технология, която му позволява да сканира човешкото тяло в 3D и да изпрати тези данни на няколко различни устройства, като ви позволява да видите как формата на тялото Ви се е променило с течение на времето и по-добър план за това какви упражнения, трябва да правите.

Умна тоалетна

Джаджи които ще Ви помогнат да сте във форма

Умната тоалетна е създадена от Тото и тя е специализирана в анализ на урината на своите потребители. Тоалетната е създадена така, че може да следи рискови фактори, като нивата на захарта, за да се гарантира, че се яде и пие здравословно, но също може да намери дори заболявания,от които човек може да страда без човек да няма никакви симптоми.

(Visited 232 times, 1 visits today)