Заблуди относно йога

Искате да се занимавате с йога, но сте чували, че тя не е за всеки..Всъщост не е така. Разберете някои от заблудите за йогата, които ще ви помогнат да раберете, какво е йога.

заблуди относно йога

Човек трябва да бъде гъвкав, за да прави йога

Също като всяко друго умение, йога изисква практика и колкото по-често правите йога, толкова по-гъвкави ще ставате. Ако наистина сте притеснени от липсата си на гъвкавост, започнете индивидуални йога класове с инструктор, който работи с начинаещи.

Йогата изисква прекалено много време

Това също не отговоря на истината. Дори тренировка, продължаваща не повече от 10 минути сутрин вкъщи, ще подейства благотворно на ума и тялото ви.

Йога не е подходяща за хора с увреждания или хронична болка

Всъщност това е причина да започнете да практикувате йога. За целта се запишете на курс и информирайте учителя си за проблема, който имате. Заниманията ще ви помогнат да преодолеете болката.

заблуди относно йога

Йога нито е спорт, нито е истинска тренировка
Истината е, че йога се фокусира върху спокойните, плавни движения, насочени към центриране на тялото и ума, но има много видове йога като горещата, при които се изразходва много енергия и са наистина физическо предизвикателство, понякога по-трудно и от фитнеса. Не забравяйте, че йога ще подобри вашата сила, гъвкавост и баланс, което значи, че тя е отлична добавка към кардио тренировките.

Йогата е всичко, от което имате нужда за здраво сърце

Грешно. Всеки, който някога е посетил поне един клас по йога, знае, че тук изобщо не става въпрос за тренировка от аеробни упражнения. Точно аеробната тренировка е тази, която е най-добра за сърцето.

заблуди относно йога

Йогата забързва метаболизма.

Това е една от главните заблуди, за хората, които не са запознати с това какво е йога. В действителност тя забавя метаболизма.

Практикуването й е абсолютно безопасно.

Ако не се прави правилно йогата може да бъде доста опасна. Може да получите сериозни травми, ако не знаете как се изпълняват упражненията.

заблуди относно йога

Мъжете не практикуват йога

Ето това е едно от най-нелепите твърдения. Всъщност в самото си начало йогата е практикувана най-вече от мъже. Още преди хиляди години.

 

(Visited 234 times, 1 visits today)