Златни правила за добро здраве

 Здравето е най-важната ценност, която човек притежава. За да го поддържаме в добро състояние, трябва да полагаме грижи за него. Ето защо днес ви представяме 10 златни правила за добро здраве.
10 златни правила за добро здраве
Когато сме здрави ние не забелязваме, че нашите тела ни служат като храмове и с правилния подход, то се отплаща. Респективно, другия начин е – ако не се поддържате в добро здраве, вие ще започнете да чувствате тежест в някакъв момент.
Възрастта на един човек не е от голямо значение, когато той е психически, и физически здрав. Делнични дни, могат да бъдат изключително натоварени и все пак няма да се чувствате претоварени в края на работния ден, а пълни с оптимизъм и планове за следващата.  Проверете, тези 10 златни правила за добро здраве.
 
Контрулирай дишането си, не оставяй то да те контролира

10 златни правила за добро здраве

Да не забравяме, че дишането ни е в основата на нашето тяло, че енергията на тялото ни идва главно от кислорода. Ако не диша правилно, как очаквате да бъдете здрав?
Дъвчете твърдата храна добре
10 златни правила за добро здраве (3)
От години знаем, че дъвченето на храната си и е важно и e по-добрe, отколкото da преглъщате цяла хапка.Логично е, нали? Храненето по-бавно е от полза за здравето ви във всеки един аспект. Особено, когато става дума за твърди храни, те трябва да се дъвчат, докато станат като течност и след това ги поглъщайте.
Дръжте течности и мека храна в устата си за по-дълго
 10 златни правила за добро здраве
Важно е, да държите храната в устата си за по-дълго. Дори ако течна. Вие може да не искате да направите това, но, когато дъвчете храната и я държите в устата си по-дълго, тя придобива телесна температура и по този начин се щади стомаха.
ПИЕНЕ на 3 пъти повече течности (вода, за предпочитане)
 10 златни правила за добро здраве
Когато се движим, правим нещо или да предприема каквито и да било физическа активност, температурата на тялото на човека започва да се увеличава. За да ни предпази от прегряване, тялото започва да се поти, така че тялото да се охлади малко. Освен това, тялото ни не само започва да се охлажда, но започва да се дехидратира. Ето защо е много важно да пиете колкото се може повече течности.
ДВИЖЕНИЕ = ЖИВОТ
10 златни правила за добро здраве
По принцип, тези, които се упражняват много – живеят много. Тези, които не го правят – умират. Важно е да знаете как да се движите правилно, без натиск върху опорно-двигателната система. Използвайте главно собственото си тегло при упражненията. Толкова е просто.
Мисля, следователно съществувам
 10 златни правила за добро здраве
Мисля, правилно живея правилно. Аз мисля позитивно и живея положително. Мисля, че за доброто на себе си и на другите, следователно, другите мислят за моето доброто. Аз не отвръщам на злото със зло. Позитивно мислене, положителен резултат. Помислете, преди да мислите. Ето защо човек се нарича ” разумно същество”.
Който не планира, се проваля
 10 златни правила за добро здраве
Направете график. В древна Гърция, има две крайни определения за това, което е в света – хаос и пространство, ред и безредие. Това се нарича – двойственост.Поставете живота си в ред и вие ще го видите разцвета му.
Яжте, пийте и използвайте само естествени вещества
 10 златни правила за добро здраве
Аз правя това всеки ден! Аз използвам само съвсем естествено неща. Това е наистина трудно и аз се боря с констатация, например, биологични продукти и понякога не мога да се справя с тях, но аз се опитвам, винаги се опитвам.Природата ни е дала всичко, и това е нашият избор дали ние ще вземем предимство от това или не.
Прекарвайте, поне ден седмично, ИЗЦЯЛО потопени в природата
10 златни правила за добро здраве
Без източници на информация, без мобилни телефони, без музика. Просто звука на гората и природата. Насладете се на нашата майка Земя. Вие не можете да имате достъп до Wi-Fi в гората, но ви обещавам, че ще се чувствате в по-добра връзка с всичко.
Вярвай, но проверявай
10 златни правила за добро здраве
Дори и всичко, което е било написано дотук, всички тези парчета от мъдрост, извлечена от паметта на хилядолетията, трябва да бъдат проверени от вас, лично. Винаги се търсете най-дълбоката истина за живота ви и здравето си, и  на концепцията, съставена от някой друг за вас.
(Visited 236 times, 1 visits today)