Изпитвате полка по време на секс?Вижте защо!

Почти половината от жените с активен сексуален живот изпитват болка по време на или след интимен контакт, постоянно или от време на време. Вижте кои са причините за болките, които изпитвате по време на секс.

Изпитвате полка по време на сексВижте защо!

Много са причините, поради които част от жените изпитват болка по време на секс, но повечето от тях не са постоянен проблем и се лекуват лесно.

След секс влагалището почервенява и се възпалява, усещаш парене и сърбеж

Възможно е да имате кандидоза. Това е гъбична инфекция, която засяга лигавицата на половите органи, предизвикана от прекомерно размножаване на дрождоподобни гъбички от рода Candida. Всеки човек ги има в организма си – в устната кухина, по кожата, в пикочо-половата система и в стомашно – чревния тракт. Когато балансът на микроорганизмите бъде нарушен, се получава инфекция.

Ендометриоза / кисти

Ако изпитвате дълбока болка в областта на таза по време на секс, тя може да бъде сигнал за наличието на киста или ендометриоза. Това състояние се диагностицира с медицинска апаратура, използваща ултразвуково сканиране. Лошата новина е, че ендометриозата не е напълно лечима, но има варианти, които гарантират, че се управлява добре.Вашият гинеколог ще открие точното място, където тъканта е възпалена, с помощта на което ще насочи точно там подходящото лечение. Операцията в този случай е най-ефективното решение на проблема.

Изпитвате полка по време на сексВижте защо!

Инфекции

Вагинални инфекции (като гъбична инфекция) са доста често срещани и се проявяват, като бактерии, гъбички, вируси и се развиват в областта на вагината. Симптомите включват лоша миризма, парене, сърбеж, секрети и зачервяване. Повечето жени ги получават в някой момент от живота си. Обикновено, тези инфекции се лекуват с противогъбично лечение.

Проблем с матката или яйчниците

Проблемите с матката включват фиброми. А фибромите са най-често срещаният доброкачествен тумор на матката. Те могат да предизвикат болка в таза и често уриниране. Кисти на яйчниците също са често срещано явление при жените и може да причинят болка по време на полов акт. Повечето кисти изчезват сами, но и операцията понякога е решение.

STI или STD

Като следствие от млечницата, ако изпитвате симптоми като сърбеж, подуване, язви или парене, причината за болка по време на секс могат да бъдат STI или STD. Ако сте заразени с генитална брадавица, херпес, хламидия или гонорея, със сигурност ще се чувствате неловко по време на секс, а той от своя страна ще бъде дори болезнен. Голяма част от симптомите изчезват след антибиотично лечение, което задължително се прилага при възпаление или полово предавана инфекция. Въпреки това, ако имате STD лечението ще е различно, но посещението в гинекологичния кабинет ще ви позволи да разберете следващия курс на действие.

Изпитвате полка по време на сексВижте защо!

Болести предавани по полов път

Хламидии, гонорея, херпес и генитални брадавици са болести, които също могат да причинят болка по време на секс. Лечението е задължително, за да облекчите симптомите, дори и да не е възможно пълното излекуване на момента.

Възпаление на таза

Възпалението на таза е една от сериозните причини, предизвикващи болка по време на секс. То се причинява от различни инфекции, като хламидия, например, чието нелекуване се превръща в предпоставка за силна болка, в резултат на силно възпалените влагалищни тъкани.

 

(Visited 228 times, 1 visits today)