Какво да имате в предвид,когато купувате нов дом

Решили сте да си купите нов дом, и не сте сигурни какъв трябва да е, колко да е голям и как да изглежда? Вижте нашия списък с неща, които да имате предвид,когато си купувате нов дом.

Какво да имате в предвид,когато купувате нов дом

Закупуването на нов дом е едно от най-страшните преживявания. Все още е един от най-големите моменти в живота. Лесно е да се чувствате, претоварени от това огромно решение в живот и е значителна финансова инвестиция. Това е значителен ангажимент и изисква внимателно планиране и предпазлив избор.Планирането е от жизненоважно значение за процеса на покупка, и докато това ще ви помогне да разберете вашите граници, планирането също така ще ви покаже колко гъвкав, е бюджета ви, какво харесвате на  пазара.

Цената

Вашият нов имот ще трябва да се вмести в бюджета ви. Това е може би най-важното, което да вземете предвид при закупуване на нов дом. Колко сте готови и способни да дадете? Какъв е вашият абсолютен таван?

Какво да имате в предвид,когато купувате нов дом

Не си губете време в търсене на имоти, които не можете да си позволите, защото реално няма да бъдете в състояние да се конкурирате с други купувачи и ще си оставите някаква сума,с която да ремонтирате или обзаведете жилището, като се има предвид всички други разходи, които трябва да се покрият, включително нотариус и комисионна за брокера , дневни разходи, сметки, както и текущите разходи. 

Местоположение

Трябва да решите къде искате да живеете. Това звучи доста лесно, но има няколко неща, които да разгледате. Вие може да искате да гарантирате, че ще ​​живеете в близост до мястото, където работите, където вашите деца ходят на училище, където семейството и приятелите ви живеят, и да можете да пазарувате и отдъхвате.

Какво да имате в предвид,когато купувате нов дом

Не можете да решите, дали да живеете в същия квартал, или да смените квартала. Трябва да се помисли за вашето пътуване до работа, и пътуването до места, местата ололо които животът ви се върти. Местоположение е изключително важно, тъй като ще се определи качеството ви на живот евентуално за години напред. Трябва да се помисли, ако зоната дали новия район е подходяш за вас или ако ще е изцяло нов начин на живот. Когато търсите в имоти в района на вашия избор, помислете внимателно за квартала.

Помислете за близостта на имота до основни пътни артерии и да сте наясно с потока на трафика. Направете преглед на околното пространство и възможност за шум и активност. Има ли стадиони или обществени паркове и площадки? Или може би оживени кръчми и клубове? Има ли обществен транспорт,който е лесно достъпен? Може да търсите по-оживена и забързана среда или по тих и уединен начин на живот. Каквото и да са предпочитанията ви, уверете се, че жилището отговаря на вашите нужди.

Размер

При закупуване на ново жилище, което трябва да се мислите за размера на жилището, което ви трябва. Колко спални ви трябват? Имате ли нужда от голяма кухня и баня? Какво ще кажете за жилищни площи? Имате ли нужда от двор или балкон и  готови ли сте да сложите,трябва ли да имате голямо открито пространство за поддръжката? Може би имате нужда от маза и гараж?  Това са много важни въпроси,на които трябва да си отговорите,когато търсите нов дом. 

Какво да имате в предвид,когато купувате нов дом

Новия имот не е необходимо да разполага с всичко необходимо незабавно, ако можете да видите потенциал да инвестирате в него,да го разширите по-късно.Размерът на жилище също до голяма степен зависи от това колко много хора ще живеят там.

По-голям или по-малък дом

Закупуването на нов дом често означава, че се нуждаяте от повече или по-малко пространство. Независимо дали искате по-голям дом, за да се разширите или да намалите вашето жизнено пространство, трябва да помислите, ако трябва да се отървете от неща или купувате нещо повече.

Какво да имате в предвид,когато купувате нов дом

И двата сценария изискват планиране и прогнозиране, за да се направи преход, безпроблемно и без стрес, колкото е възможно. Възможно ли е да живее с повече хора, да разширите семейството си, или ще се нуждаете от стая за гости? Или сте сам?

Времето

Времето е всичко, когато купувате нов дом. Трябва да разберете колко време ще трябва, за да завърши процеса на покупко-продажба,и дали нямате ограничение на срока или не. Може да продавате и купувате едновременно или прекратявате договор за наем, като в този случай трябва да се гарантира, че ключовете за двата си дома стария и новия дом се случипредават по едно и също време.

 Focus.

Финансово, когато се купува и продава в същото време, трябва да се помисли дали да не се нуждаете от заем, който ще покрие нуждите ви, ако закупите ново жилище и се нуждаят от повече време, за да продаде стария си имота. Четене дребния шрифт на споразумението или договора, от жизненоважно значение е и това е полезно да има  юридически представител, за да съдейства и да ви посъветва.

Цел

Целта на вашата покупка ще определи много от вашите решения. Ще бъде собственик окупатор? Ще ремонтирате дома и ще го продадете след това за печалба? Ще закупите имота и след това да го отдавате под наем?

Какво да имате в предвид,когато купувате нов дом (6)

Каквато и да е целта, вида и състоянието на жилището, което ще си купите и колко много работа сте готови да направите, за да се подобрите вида му, тя ще бъде успешна само ако се запазите намеренията си в ума и купувате по съответния начин.

 

(Visited 199 times, 1 visits today)