Как да напуснете работа по правилния начин

Искате да напуснете работата си и да изпълните мечтите си. Чудите се как да го направите, по-възможно най-добрия начин? Раберете от нас.

Как да напуснете работа по правилния начин

Може би искате да станете фотограф, който снима природата или да започнете своя компания (говорим за мечтаната работа). Или може би просто сте получили по-добра оферта от друга фирма, и ви е време да прекъснете взаимоотношенията си сегашния си работодател. Независимо дали ви харесва сегашната си работа (и работодателя) или не можете да чакате, за да се измъкне от там, е супер важно да напуснете по правилния начин. Но  определено това може да бъде трудно да го направите по етикет, така че ние се  допитахме до експерт за най-добрите съвети и трикове.

 Целта е да напусне спокойно, особено ако възнамерявате да останете в същия сектор на работа.Едно от най-важните неща, които можете да направите, е да се уверите, че не сте напускате компанията високомерно.Помислете за компанията малко преди да си тръгнете – те губят ценно предимство в теб и знанията, които имате, така че помогнете им в този преход. Целта е, че от момента, в който напуснате, те не трябва да се чувстват сякаш трябва да се борят, за да поемат празнината на работата ви. Ако сте планиране за напускане на компанията, имайте предвид тези четири съвета за напускане на  вашата работа – грациозно.
 
Не се страхувайте да дадете  предизвестие
Как да напуснете работа по правилния начин
Може да бъде изнервящо да се даде повече от минималните две седмици предизвестие до вашия шеф. Вие наистина не знам със сигурност, как те ще го приемат. Ще ви помолят да напусне по-рано или ще се отнасят с теб по различен начин през останалата част от времето ви там?Стига да имате доста добри отношения с работодателя си, предизвестието за напускане не ми трябвало да е проблем.
Виждала съм това да се случва в едно неотдавнашна работа, когато някой иска да напусне. Служителя и работодателя са имали добри отношения, и служителя каза, че ще напуска след три месеца. Сега, това е удобна тема, защото те говорят за това по-рано. И те ще могат да говорят за това, което служителя прави в следващата работа, или каква кариера ще преследва, и това ще им помогне.
Помислете за това, което всъщност правите всеки ден
Как да напуснете работа по правилния начин
След като сте заявили, че ще прекратите взаимоотношенията си с работодателя си, важно е известно време да помислите за всички задачи, човекът който ще наемат на ваше място ще поеме. Когато сте натисне, много хора  е трудно да всъщност да се прецени, какво правят по цял ден на работа. Седни и си задайте въпроса:” Какъв процент от моя ден да прекарвам правейки нещо? ” Изяснете си това, а след това си мислете, с кого работите с по тези неща. ” След това дай този списък на лицето, или хора, които ще заемат вашата работа.
Спечелете над гнева ви
Как да напуснете работа по правилния начин
Ние всички имаме, че един досаден колега, който прави работата ви малко – или много – по-трудна. Напускайки работа, всъщност означава, че колега ви ще се смее последен.Обикновено, това е един конкретен човек, с който имате проблем, и след това да го превръщате в проблем  на цялата компания, като напускате с гръм и трясък. Когато сте разстроени може да искате да напуснете бързо, но помислете, за всички останали с които работите в каква позицията, ги поставяте . С други думи, не горете всички мостове с хората, с които имате добри отношения , точно заради една лоша ябълка.
Поддържайте връзки преди и след като напуснете
Как да напуснете работа по правилния начин
Това звучи просто, но е по-лесно да се каже отколкото да се направи. Ако имате наистина страхотни взаимоотношения с колегите си, не забравяйте да поддържате тези взаимоотношения, дори и след като напусне компанията. Важно е да поддържате връзка с тях и след като напуснете работа.Вие не можете да работите с тях в тази фирма вече, но при една бъдеща работа, може да работите с тях отново.Прекарвайте  време с тях, опознайте ги и в личен план  добре, преди да напуснете.
(Visited 248 times, 1 visits today)