Как да се подготвите за интервю за работа

Интервюто за работа, определя дали ще започните работа, във фирмата в кято кандидатствате. Ако не знаете, как да се подготвите за следващото си интервю, вижте статията,която подготвихме за Вас.

Как да се подготвите за интервю за работа

Интервютата за работа са вълнуващи! Една покана за интервю означава, че вашите документи за кандидатстване са достатъчно добри, за да работите във фирмата, която пожелахте,и да се срещнете с директора. Вие сте на една крачка по-близо до работата, която отчаяно искате.

Но, от друга страна, интервюта също са невероятно изнервящи. Вие разполагате с ограничено количество време, за да направите добро впечатление и да докажете, че сте идеалният кандидат за тази работа. Излишно е да казваме, стресът преди интервюто е голям, това ускорява пулса.

Както при всичко, адекватна подготовка е от ключово значение не само за успокояване на нервите, но също така гарантира, че ще се представите добре на интервюто. С малко време,за подготовка, се чудите от къде да започнете?

Следвайте тези пет стъпки, за да се подготвите за следващото си интервю за работа, и да сте сигурни, и уверени в себе си!

Преглед на длъжностната характеристика.

Как да се подготвите за интервю за работа

Вие вероятно разглеждате под лупа естеството на работата, когато пишете мотивационното си писмо и автобиографията си. Но, вие вероятно ще искате да си прегледате автобиографията си, преди да отидете на интервюто. Вижте какви умения търси работодателя и какви са отговорностите на позицията.

Направете усилие да определите кои задължения съставляват по-голямата част от позицията. По този начин, вие ще знаете точните моменти, на които трябва да наблегнете по време на интервю.

Докато правите това, също е добра идея да се изброите собствените си силни страни и какво точно ви накарало да кандидатствате за работата. Не забравяйте, че интервюто е вашият шанс да се представите.

Потърсете информация за компанията и интервюиращия.

Това е съвет, който сте чували отново и отново. Трябва да потърсите информация за компанията, преди да отидете на интервю. И това е вярно! За да направите добро впечатление, трябва да бъдете добре информирани за фирмата и нейната дейност. Прегледайте сайта им и профила в социални медии, за да се запознаете с цялостното им дейност.

Освен това, уверете се, знаете какво точно компанията прави, както и защо го правят. Разровете се, за да разберете колкото се може повече информация за фирмената култура, и потърсете в  интернет за всички съобщения или скорошни събития на фирмата-като разширения или нови продукти на пазара. Това ще е добро начало на разговор,за да покажете, че сте информирани и знаете с какво се занимава фирмата.

И накрая, ако можете, разберете кой ще бъде интервюиращия с и не се колебайте да разберете някои факти за това лице. Каква е неговата роля в компанията? Бихте ли работи директно с този човек? Дори и по-нататък, има ли нещо лично, можете да се свържете по-като общ университет? Знаейки някои неща за интервюиращия ще помогне по няколко причини.

Първо, това ще успокои нервите ви, като ви напомня, че той или тя е само човек. На второ място, това че имате нещо общо, ще ви направи, много по-запомнящи се. Започвайки с малък разговор може да си помогнете за намаляване на стреса и страховете!

Как да се подготвите за интервю за работа

Репетирайте вашите отговори.

Знам,че  когато чуете думата “репетирам” си представяте как стоите пред огледалото в банята си, докато се опитвате да усъвършенствате вашия професионализъм-усмивката. Но подготовката за интервюто не е необходимо да бъде нещо стресиращо.

За да се подготвите, мислете за вашите отговори на въпросите  на интервю като: Какви са най-силните Ви страни? Каква е най-големата Ви слабост?Защо искате тази работите тази работа? Защо трябва да ви наемем на тази позиция?

Като подготвяте вашите отговори преди интервюто, ще ви помогне да сте уверени в себе си. Също така, подгответе си още няколко отговори,които може да са по-различни от стандартните.  Знаете, че има въпроси, които започват с “Разкажи ми за времето, когато …”  Така че, подгответе се и за такива въпроси.

Как да се подготвите за интервю за работа

Подгответе вашите въпроси.

Репетирането вашите отговори на въпросите на интервюиращия е определено важно. Но, вие също трябва да си подготвите, няколко въпроси. Няма нищо по-страшно, когато интервюиращия попита: “И така, какви въпроси имате към мен?” в края на интервюто. Вземете си бележник и помислете, за няколко въпроса, които да попитате по време на интервюто.

Дори и да не зададете някакви важни въпроси, не се отчайвате. Помислете за най-малко два въпроса, които можете да използвате, за да демонстрирате интерес и ангажираност по време на интервюто. Нещо просто като “Как преминава един типичен работен ден във фирмата?” ,или “Как бихте описали отношението към служителите?”.

Поемете си въздух

Сега, когато сте се подготвили, е време да се подготвите и мисловно. В нощта преди, интервюто се уверете, че сте си подготвили чанта, изберете вашето облекло. Също така, уверете се за мястото на срещата, как да стигнете до там.

Направете каквото трябва преди интервюто, за да сте сигурни,че вашата сутрин ще  мине без напрежение,ако е възможно. По този начин, ще се чувствате по- уверени за интервюто.

Как да се подготвите за интервю за работа

Интервютата за работа могат да бъдат вълнуващи, също така и тревожни. Но ако сте достатъчно подготвени, можете да сте спокйни и действително се възползвате максимално от опита си. Следвайте тези пет стъпки, за да сте сигурни, на следващото си интервю!

(Visited 95 times, 1 visits today)