Как да се разсъните сутрин,без да пиете кафе

Събуждате се сутрин, и първата мисъл която ви минава през главата е да си направите чаша кафе за да се разсъните. Изпивате една чаша, даже две, но наистина ли се разсънихте? Днес ви представямя, няколко начина, как да се разсъните сутрин без да пиете кафе.Опитайте!

Как да се разсъните сутрин,без да пиете кафе

Вече минаха повече от 10 минути, откато вашата аларма беше изключена, и кафе машина вече се труди, за да ви помогне да получите добър старт на деня. Звучи ли ви познато? Ние напълно ви  разбираме. Кафето помага на бавно движещата се сутрин, да бъде малко по-лесна и напълно помага да сте в крачка. И въпреки че изследванията са показали, че ще пожънеш повече ползи ако пиете кафе, отколкото просто енергийни напитки, прекалено много кафе, не е винаги хубаво нещо.

Независимо дали се опитвате да се откаже от чашата кафе, намалят на вашата пристрастеност към кафенетата, или просто искате да видите, ако пиенето по-малко кофеин какво ще се случи, ние сме подбрали 10 трикове, за да ви помогнат, да се разсъните сутрин. 

Как да се разсъните сутрин,без да пиете кафе

Изключете си алармата

Чувствате ли се виновни, че слагате алармата на телефона си на  “дрямка”? Опитайте този страхотен трик. Натиснете бутона и, вместо да заспите отново, станете и  използвайте тези няколко минути на каквото и да се наслаждавате, вместо да скачате направо в рутинта на сутринта.

Включете светлините

Знаем, че е очевидно, но включване на светлините или отварянето завесите ще направи драматична разлика в събуждането ви. Плюс това, това е много по-добра алтернатива от препъване в мрака, или дърпането на  завивките над главата ви за още няколко минути сън.

Как да се разсъните сутрин,без да пиете кафе

Разтегнете се

Сутришната йога е доказала чудеса си, като естествен енергиен бустер, така че да се възползвате от това, което учените казват,че разтягането на няколко ключови участъци на тялото е добро началото на деня ви. Това ще подобри стойката ви, и притока на кръв също.

Яжте протеини

Това е лесно да вземете баничка, кифла или шоколадов десерт за закуска, но яденето на протеини ще даде тялото ви сериозно гориво и ще допринесе за вашите енергийни нива и сила на мозъка. Киселото мляко или яйцата са добри, бързи решения, които не изискват твърде много време за приготвяне.

Слушайте музика

Включване на някоя оптимистична музика за миг, ви дава енергия, и я прави саундтрак на вашата сутрин. Веселите мелодии или любимата ви  плейлиста определено ще свърши работа. Плюс това, денс парти за един, никога не е лоша идея!

Смейте се

Смехът е всичко. Не само, че има големи физически ползи, като например намаляване на стреса чрез освобождаване на ендорфини, но е и забавно. Позабавлявайте се с няколко смешни клипове в YouTube и ние се обзалагаме, че ще се чувствате много по-будни, отколкото преди гледането им.

Как да се разсъните сутрин,без да пиете кафе

Чат с добър приятел

Накарайте вашия мозък да работи веднага и ще се изненадате колко по-жив ще се чувствате. Използвайте всяко допълнително време, когато се приготвяте или на сутрешното си пътуване, за да се обадите или початите с някой, който ви вдъхновява или ве кара да се чувствате щастливи. Един добър чат е доста невероятен начин да започнете деня.

Движете се повече

Ако няколко разтягания или танцуване около къщата не върши работа за вас, опитайте да добавите сутрешна тренировка към ежедневието си, или се опитайте да се движите повече на  работното ви място. Раздвиждането толкова рано през деня може да бъде има реални ползи за професионалния и личния ви живот. Кой не иска това?

Пийте зелен чай

Добре, че все още е кофеинова напитка, но това не е кафе. Плюс това, ние наскоро научих,ме че преминаването от кафе на зелен чай има големи ползи на кожата. Зелени чайове идмат различни сортове, можете да  опитате жасминов чай, и много други видове зелен чай.

(Visited 380 times, 1 visits today)