Масло от вечерна иглика

От векове маслото от вечерна иглика е високо ценено като средство за облекчаване на симптомите, свързани с менопаузата и предменструалния синдром – схващания, топли вълни, болезненост в гърдите, напрегнатост и честа смяна на настроенията. Вижте още интересни неща за маслото от вечерна иглика.

масло от вечерна иглика

Маслото от вечерна иглика, има светло жълт цвят и приятен мирис. Маслото от Вечерна иглика е безопасно и повечето хора не изпитват странични ефекти. От семенана на това растение,  по специална технология се извлича лечебно  масло – уникално поради факта, че то е едно от малкото масла, който съдържат голямо количество гама-линоленова киселина – GLA.

Маслото от вечерна иглика е богато на витамин Е. Спомага за предотвратяване на преждевременното стареене на кожата и поддържа еластичността й. Подхранва и защитава и също би могло да успокои или регенирира възпалена кожа, което го прави полезно при екзема.

Препоръчваме да се използва за суха, застаряваща кожа или като ежедневно подхранващо масло.

масло от вечерна иглика

Маслото от вечерна иглика осигурява на тялото богат източник на гама-линоленова киселина – Омега-6 киселина, която поддържа сърдечно-съдовата, нервната, имунната и особено репродуктивната системи.

Редовната употреба на масло от вечерна иглика ще ви помогне да се отпуснете и да се почисти тялото от свободните радикали, премахва токсините и също така е чудесна профилактика на рак.

Доказано е, че маслото от вечерна иглика спомага за намаляване на кръвната захар при диабетици, но не са определени дългосрочни ефекти върху нивата на кръвната захар. Гама-линоленова киселина, може да облекчи нервната болка и други симптоми, свързани с диабет, състояние, известно като диабетна невропатия.

Невероятен е ефектът на вечерната иглика при косопад, включително алопеция, и при намалена функция на щитовидната жлеза.

Маслото от вечерна иглика се използва и за лекуване на  симптомите на редица кожни заболявания като екзема, атопичен дерматит и акне.  Дава ненадминати  резултати като подпомагащо лечение на болки в гърдите, ревматоиден артрит.  Също така лекува различни стомашно – чревни проблеми, уринарни  проблеми, различни  проблеми с кожата, като изсушаване, акне или лабиален херпес. Маслото от вечерна иглика намалява депресията, раздразнителността, агресивността, чувството на безпокойство и други.

Козметично действие на маслото:

  • Регенерира кожата, помага за производството на нови клетки
  • Има anti-age ефект, намалява бръчките и фините линии
  • Омекотява и овлажнява грубата и суха кожа
  • Подпомага възстановяването на кожата на клетъчно ниво
  • Помага за изсветляване на тъмните кръгове под очите
  • Подобрява виталността и еластичността на кожата и я прави по-стегната
  • Намалява възпаленията от розацея, псориазис, екзема, атопичен дерматит и различни алергии, облекчава сърбежа

масло от вечерна иглика

Приемът на масло от вечерна иглика е разрешен, и препоръчителен по време на бременност, защото оставя кожата стегната, повишава нейната еластичност, и влияе положително  върху връзките на малкия таз. Гама-линоленовата киселина, която маслото от вечерна иглика съдържа, спомага  за правилното развитие на главния мозък и нервната система на плода.

 

 

(Visited 497 times, 2 visits today)