Най-голямата сделка на Microsoft

Microsoft се е споразумяла за придобиването на онлайн платформата за търсене и установяване на делови контакти LinkedIn за цена от 26,2 млрд. долара.

Най-голямата сделка на Microsoft

Предложената цена е 196 долара за акция, което е с 49.5 на сто над стойността, при която е затворена петъчната борсова търговия.През 2015 г. акциите на LinkedIn се търгуваха на ниво от над 270 долара, но се сринаха с 44% през февруари т.г. Тогава фирмата отчете загуба за четвъртото си тримесечие и прогнозира по-слаб растеж през 2016 г.

LinkedIn, чиято идея е да улеснява връзката между работодатели и служители и професионалните отношения като цяло, ще запази разпознаваемата си марка и независимостта си като компания, гласи съобщението на „ Microsoft ”.

Най-голямата сделка на Microsoft

В съобщение до служителите си главният изпълнителен директор на LinkedIn Джеф Уайнър каза: „Като цяло и двете компании се опитваме да направим едно и също нещо, но го постигаме чрез две различни неща: за LinkedIn това е професионалната мрежа, а за Microsoft –професионалният облак“.

Изпълнителен директор на социалната мрежа ще остане Джеф Вейнър, но той вече ще отговаря пред изпълнителния директор на Microsoft Сатя Надела. Основателят на LinkedIn Рийд Хофман, който е и председател на борда на компанията, също ще запази поста.

Най-голямата сделка на Microsoft

„Екипът на LinkedIn прерасна в фантастичен бизнес, който се фокусира върху свързването на професионалистите по света“, заяви Надела. Той добави, че заедно Microsoft и LinkedIn могат да постигнат много по-голям растеж.

Сделката е най-голямата под ръководството на главния изпълнителен директор на Microsoft CEO Сатя Надела.

(Visited 95 times, 1 visits today)