Най-дебелите щати в Америка

Затлъстяването отдавна е проблем в Съединените щати, но изглежда, че е много голям проблем в последните няколко години. Храните ни се отразяват по-зле, и ние все още ядем бонбони, бисквити и сладкиши. Две трети от жителите на САЩ са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване, а през последните 25 години броят на американците с тези заболявания се е удвоил.

Най-дебелите щати в Америка

Това показва  изследване. Докато този проблем се случва в цялата страна има няколко щати в Америк, които се открояват от тълпата, когато става дума за населението на тези щати и, както и размера на хората, които са болезнено затлъстели. Вижте нашия списък на 10-те най-затлъстели щати в Америка.

Южна Каролина

Южна Каролина има равнище на затлъстяване на възрастни хора от 32,1%, и това е лоша новина. По-лошата новина е, че  процентът става все по-голям с течение на времето. Преди три години, той е бил 31,7%.

Северна Дакота

Щата не само един от най-разрастващите щатове по затлъстяване с 32,2% за възрастни хора, но се оказва че е на първо място в страната, по затлъстяване в детска възраст.

Най-дебелите щати в Америка

Охайо

Охайо е с ниво на затлъстяване  32,6%. Най-лошата новина за този средно западен щат е, че е всяка  една година се увеличава броя на затлъстелите хора.

Оклахома

Оклахома е първия щат в този списък, който пресича тази магическа линия, където една трета от това е възрастното население е с наднормено тегло. Интересното е много внимателен, когато става дума за затлъстяване. Нито един щат на запад от Оклахома няма висок процент на затлъстяване, колкото Оклахома.

Луизиана

В Луизиана има равнище на затлъстяване при възрастни хора от над 35 процента. Не само това, но един от най-големите му градове, Батъм Руж е наречен “най-дебелия град в Америка.”

Най-дебелите щати в Америка

Западна Вирджиния

Като цяло, щатъут има процент на затлъстяване на възрастни хора от 35,7%. Това е една аномалия за щата, понеже околните щати,имат по-ниски проценти на затлъстяване от около 30 на сто. Процента на затлъстяване е 40 процента за хората,живеещи в градовете, които са на възраст между 26-64, което е ужасяващо, но при по-младите хора процента на затлъстялост е много по-добре, 21 на сто, за хората между от 18 до 25.

Мисисипи

Мисисипи има равнище на затлъстяване на възрастни хора от 35,5%. Макар, че е ужасяващо, когато става въпрос за най-възрастните, един неотдавнашен доклад показва, че щата е успял да направи някои сериозни неща, когато става въпрос за деца. В доклада се казва, че щата е успял да намали процента на детското затлъстяване от тринадесет процента от 2006 г. до 2011 г. Може би тези деца ще са научили на нещо  за здравословно хранене и ще се опитат да намалят процентът на затлъстяване при възрастните хора скоро.

Арканзас

Арканзас е най-дебелия щат в страната, с ниво на затлъстяване на възрастни от 35,9%. Големия процент на затлъстялост, е до голяма степен благодарение на заведения за бързо хранене са, които са най-популярните видове заведения за хранене в щата.

Най-дебелите щати в Америка

Алабама

Процента на затлъстяване възрастни е 33,5%. Алабама може да изненада някои хора, като е в този списък, като се има предвид, че най-добрия колеж в щата е добре известен със своята футболна история. Останалата част от щата, просто обича да яде пържени храни и да гледат училищата как играят спортове.

Индиана

Индиана се гордее с процент на затлъстяване на възрастни от 32,7%. Това означава, че почти една трета от всички възрастни в щата са затлъстели. Най-лошо новина е, че процентът се е увеличил с почти 13 процента през последните 15 години. Процента на затлъстяване през 2000г е бил само 20 процента.

 

(Visited 190 times, 1 visits today)