Невероятни факти, които не знаете за Принс

Внезапната и трагичната смърт на Принс, даде на всеки шанс да си спомни, загадъчния и изключително талантлив музикант. Той донесе радост на милиони фенове по целия свят чрез своята музика, със звезди, общественици и обикновени хора, всички дават емоционална почит за смъртта му.

Невероятни факти, които не знаете за Принс

Въпреки факта, че Принс беше един от най-известните хора на планетата, които има продадени над 100 милиона копия, и имаше огромни  музикални способности, все още има много неща, които хората не знаят за него. Има и няколко интересни истории, които не са били широко оповестени, които показват какъв човек беше той.

Къщата на Принс

Невероятни факти, които не знаете за Принс

Paisley Park звукозаписното студио, което също така действаше и като дом на Принс, не просто да има подземен трезор за съхранение на неиздаваната музика на Принс, но и място за работа на пълно работно време. Това включва екип от шивачи, които могат да създават по поръчка дрехи, когато е необходимо и филмов екип, който се използва за записване на различни проекти, повечето от които никога не са били дредставени пред публика.

Принс често работел без да спи

Невероятни факти, които не знаете за Принс

Музикантът е бил нещо като работохолик. Той е написал стотици песни и имаше повече от 500 заключени в трезора, които са неиздавани. По време на своята 40-годишна кариера той продуцира повече от 30 студийни албума, нещо, което принципно е възможно, за хората. Това е така защото той е оставал буден в продължение на дни, докато работел върху нови проекти.

Боядисал къщата си в лилаво

Невероятни факти, които не знаете за Принс

Принс и лилавия цвят, са добре позната комбинация. Той е бил обсебен от цвета, че дори боядисва дома си в лилаво  и слага гигантски симбол за любов. Това го вкарва в голяма беда, и хазяйна му, баскетболната звезда Карлос Буузър, съди музиканта за неразрешени ремонтни дейности върху имота. Делото по-късно е прекратено от съдия.

Чупи таза си по време на танц

Невероятни факти, които не знаете за Принс

Различни източници съобщават през 2006 г., че Принс се нуждае от смяна на тазобедрената става. По това време той е в сравнително млада възраст и не е страдал от каквито и да било инвалидизиращи заболявания като артрит. Въпреки  вредите, причинени на ставата той остави да изтанцува  движенията на сцената, докато носи високи токчета.

Пише много от хитовете на други музиканти

Невероятни факти, които не знаете за Принс

Докато той е творял под собственото си име, Принс също така пише редица песни за други групи и музиканти под различни псевдоними. Някои от тях са добре познати, особено за времето, но други са по-малко известни. Те включват песента “Manic Monday”  на поп-рок бандата The Bangles, “Nothing Compares 2 U” на Шиниъд О’конър, “I Feel For You” за Chaka Khan и Stand Back на Стиви Никс.

Променя името си на Ребъл, на името на компанията си

Невероятни факти, които не знаете за Принс

През 1993 г. Принс обяви, че вече няма да се знае под името Принс, а по-скоро с непроизносим знак, известен като символа любов. Това доведе до бум в списания и телевизионни предавания, които го нерекоха ,”Артистът преди известен като Принс.” Въпреки това, този ход не бе просто  рекламен трик, но по-скоро, за да се опита да предизвика търкания с неговата звукозаписна компания Warner Bros, който не му позволяват да създава колкото музика, той иска.

Той свири на много инструменти

Невероятни факти, които не знаете за Принс

До голяма степен Принс, може да се смята за музикален гений. Той може да свири на много инструменти и в най-различни жанрове. Въпреки, че най-големия му талант е несъмнено с китара, той също може да свири на барабани, пиано, синтезатор, бас, клавишни и много други. В действителност, той често свири на всеки един инструмент за албуми си и веднъж заяви, че може да свири на  хиляди инструменти.

Пише първата си песен на 7 години

Невероятни факти, които не знаете за Принс

Музикални си талант го проявява в много млада възраст. Той пише първата си песен на седем годишна възраст. Тя се нарича Funk Machine и я пише на пианото на баща си. По-късно той танцува на сцената с Джеймс Браун по време на концерт, когато той е бил качен на сцената от семейството му.

Принс не е празнувал рожденния си ден

Невероятни факти, които не знаете за Принс

Това е част от убеждението му, че времето наистина не съществува и че това е просто един трик на ума. През цялата си кариера той говори за времето като понятие, което може да бъде пренебрегнато и че за тази цел, той няма да празнуват рождени дни или други подобни събития, тъй като това го спира от броенето на дни.

Той е бил свидетел на Йехова

Невероятни факти, които не знаете за Принс

След като става свидетел на Йехова през 2001 г., Принс описва преживяването като осъзнаване, а не духовен прелом. Принс редовно присъства на среща с другите членове на своята вяра. Това също така го кара да чукат по вратите на хората, за да говори за религия.

 

(Visited 186 times, 2 visits today)