Ползи от каране на колело

Карането на колело, е един страхотен начин да се забавляваш, а също така и да се поддържаш във форма. Вижте няколко ползи от карането на колело.

Ползи от каране на колело

Служещо като средство за придвижване, колелото ни предоставя един различен начин да се грижим за здравето си и да се заредим с положителни емоции.

Карането на колело, е ефективен начин за движение и физическо натоварване.Сърцето работи много по-активно, когато карате колело.

Карането на колело е полезно за цялото ви тяло – стяга различни части на краката, дупето, корема, но колоезденето е полезно не само за фигурата ви. Карането на колело е полезно и за дихателната система на човек. То укрепва белите дробове. Докато карате колело, натискът върху белия дроб се увеличава.

Ползи от каране на колело

Само с половин час на ден каране на колело изгаряте около 2000 калории, което е еквивалент на 2 гр. мазнини.

Според проучване на University of Surrey карането на колело както и всяка друга физическа активност могат да помогнат за контролиране на апетита. За 60 минути подобна физическа активност в организма се активират хормони, които контролират усещането за глад.

Карането на колело увеличава притока на кръв към долните стави, подобрява метаболизма на клетките и масажира областите, предизвикващи прекомерно изпълване с кръв и по този начин подпомага дори борбата с целулита.

Ползи от каране на колело

Карането на колело изисква по-интензивно мускулно натоварване и издръжливост на сърдечно-съдовата система, отколкото при ходене, например. Така, че когато карате колело сърцето работи много по-активно.

Карането на колело може да замени кафето сутрин, и това помага да подобрите циркулацията на кръвта в цялото тяло, което подобрява и работата на мозъка.

Карането на колело, не позволява да се образуват разширени вени. Предазва краката от застой на кръвта и отоци.

Ползи от каране на колело

Предимствата му пред бягането са по-малкото натоварване на ставите и костите и възможността за по-продължителни тренировки поради по-късното настъпване на усещането за умора.

Карането на колело може да повиши енергията и тонуса ви и да помогне да преборите пролетната умора. Карането на колело също така повишава енергията и усещането за щастие.

Карането на колело е чудесен начин, за удължаване продължителността на живота. Нещо повече, ако възрастните хора карат колело,тяхната жизненост остава повишена години напред.

 

(Visited 423 times, 3 visits today)