Причини които пречат на зачеването

Искате да забременеете, но тестовете продължават да показват отрицателен резултат. Вижте причините, поради които е възмоно резултата да е все отрицателен.

причини които пречат на зачеването (2)

Ако вероятно от дълго време пробвате да забременеете,но не става,то вероятно причината за това е една от тези:

Прекаляването с кафето и високите дози кофеин в организма, приемът на алкохол и тютюнопушенето се посочват от много специалисти като пречка за успешното забременяване.

Възпалението или запушването на маточните тръби също пречи на зачеването и водят до извънматочна бременност.

причини които пречат на зачеването (5)

Ендометриоза -Това е заболяване, при което маточната лигавица се имплантира и расте извън вътрешността на матката.

Проблеми с овулацията

Тазова възпалителна болест- При нея се засягат вътрешните женски полови органи, което създава риск от извънматочна бременност, аборт или стерилитет.

Поликистоза на яйчниците.

Онкологични заболявания – лечението на раковите заболяванията, било то лъчетерапия или химиотерапия, могат да предизвикат увреждане на яйчниците, а оттам и да се превърнат в причина за преустановяване на производството на яйцеклетки.

Повишени нива на пролактина – хиперпролактинемия

Проблеми с щитовидната жлеза- Болестите на щитовидната жлеза – нейната повишена активност (хипертиреоидизъм) или нейната понижена функция (хипотиреоидизъм), водят до проблеми със забременяването и нарушения в ритъма на менструалния цикъл.

Медикаменти- Много лекарства могат да повлияят на фертилитета – пък били те не хормонални препарати. Обикновено, когато се спре техният прием, възможностите за забременяване бързо се възстановяват.

причини които пречат на зачеването (4)

Наднормено тегло или много ниско тегло

Прекалено много упражнения– Проучвания доказаха, че физическите упражнения повече от седем часа седмично, намаляват фертилитета и при двата пола. При жените се блокира овулацията. Тежките фитнес и други физически занимания по време на ин витро процедура също са свързани с намаляване на шанса за успех.

Ако дълго време, опитвате да забременеете, но все не успявате, е добре да се консултирате с лекар и да си направите тестове и преглед, за да установите конкретната причина.то

(Visited 135 times, 1 visits today)