Пудинг с чиa

В неделния следобед решихме да Ви споделим три рецепти за здравословен и вкусен десерт-пудинг със семена от чиа.

пудинг с чиа

Можете да си приготвите пудинг от семена на чиа,като следобедна закуска,която в същото време е здравословна.Приготвянето на пудинга не е трудно.

Първа стъпкаЗа да приготвите пудинг със семена от чиа ще ви трябва мляко-кокосово или бадемо.С тях пудинга става невероятно вкусен.Основното нещо,което не трябва да забравяте е делът на 3 супени лъжици семена от чиа в 1 чаша течност. Например, ако сте готвене за 4 човека (и това е чудесна възможност, имайки предвид, че пудинг остава пресен в продължение на няколко дни), ще трябват ¾ чаша семена от чиа, и 4 чаши мляко. Смесвате съставки заедно и се разбърква добре.

Втора стъпка, където забавлението започва: на десерта може да си измисляте всякакви комбинации, колкото е необходимо, и се добавят всички полезни съставки.Например, кокосови стърготини, стафиди, какао на прах, нар, манго филийки, орехи, бадеми или шам фъстък. Опитайте всякаква комбинация! Добавете ги към млякото със семаната чиа, разбърква се и сместа се поставя в хладилника за една нощ, и ако няма време – най-малко в продължение на 20 минути.

Трета стъпка-към готовия пудингов микс, добавете малко мляко и гарнирайте с боровинки, малини, кленов сироп,или мед, ако искате по-сладък десерт. Вижте рецептите по долу.

Чиа пудинг с канела

пудинг с чиа (3)

2 чаши бадем мляко

2/3 чаша семена от чиа

½ чаена лъжичка ванилия

1 чаена лъжичка канела

½ чаена лъжичка индийско орехче

½ чаена лъжичка джинджифил

2 супени лъжици сушени боровинки

Ванилов-кокосов пудинг с бадеми

пудинг с чиа (1)

2 чаши кокосово мляко

2/3 чаша семена от чиа

1/2 чаена лъжичка ванилия

2 супени лъжици кокосово

2 супени лъжици нарязан бадеми

½ супени лъжици кленов сироп

Шоколадов пудинг семена от чиа

пудинг с чиа (2)

2 чаши бадеми мляко

2/3 чаша семена от чиа

1 супена лъжица какао на прах

2 супени лъжици кокосово

½ супени лъжици кленов сироп

(Visited 566 times, 1 visits today)