100 места, които трябва да посетите докато сте живи

Животът е кратък. Има толкова много неща, които искаме да направим, но дали имаме време или просто не искаме да намерим време.

Затова днес пускаме поредицата ” Сто места, които трябва да посетите докато сте живи”. Както казах животът е кратък, затова намерете малко време и посетете поне една малка част от местата които ще ви представим в поредицата. Един ден като остареете, ще ви се иска да сте го направите.

Мадагаскар

razlichno.com - 100 Places To Visit Before You Die

Мадагаскар е страна, разположена е западната част на Индийския океан на остров Мадагаскар и прилежащите му малки острови. На острова има разнообразни природните забележителности – находищата на скъпоценни и полу-скъпоценни камъни, гейзерите, водопади, красиви езера, образували се в кратерите на загасналите вулкани.

Мачу Пикчу

razlichno.com - 100 Places To Visit Before You Die (2)

Наричан е още „Изгубеният град на инките“ .Дълги години Мачу Пикчу бил известен само на местните фермери в региона, преди да бъде преоткрит от Хайрам Бингам през 1911 г. Мачу Пикчу е най – разпознаваемата икона, свързвана със „света на инките“.

Бамбуковата гора, Киото

razlichno.com - 100 Places To Visit Before You Die (3)

Бамбуковата гора Сагано се намира в  Киото, Япония .Една от най-красивите гори в света обхваща площ от 16 квадратни километра. Всеки посетил това приказно място остава безмълвен, не само заради прелестта му, но и заради звуците, който вятъра издава преминавайки през гъстия бамбуков лес.

Атакама, Чили

razlichno.com - 100 Places To Visit Before You Die (4)

 Атакама е истинска мечта за астрономите. Пустинята се слави с най-чистото небе и е най-подходящото място за разположение на обсерватории. Пустинята  е една от най-безводните, една от най-сухите на земното кълбо.

Памуккале, Турция

razlichno.com - 100 Places To Visit Before You Die (5)

Снежнобелите басейни и тераси на Памуккале са признати от ЮНЕСКО за обект на световното културно и природно наследство. Повечето от водните басейни в Памуккале са бели, но някои са жълтеникави или кафяви.Термалните извори на Памуккале са изключително лечебни. Още от древни времена много императори, а днес и много известни личности, са посещавали района, за да се  лекуват.

Петра, Йордания

razlichno.com - 100 Places To Visit Before You Die (6)

Петра е всеизвестният каменен град, скрит сред извисяващите се пясъчникови планини на Йордания.Името на града идва от латинската и гръцката дума за камък “petrae”. Това е модерното име на античния град и е избрано заради това, че градът всъщност е изваян от трошливите скали.Петра е разположена в планините от източната страна на Арабах.

Дубай, Обединени Арабски Емирства

razlichno.com - 100 Places To Visit Before You Die (7)

Дубай е древен град, известен със своите традиционни пазари. Местата, които могат да се разгледат, са много, но сред най-известните са Двореца на шейха, Дубайския музей, Градините на чудесата и Джумейра.

Кейптаун, Южна Африка

razlichno.com - 100 Places To Visit Before You Die (8)

Това е едно от най-красивите места на Земята. Кейптаун е вторият по население град в Южна Африка и най-големият в района. Разположен е в подножието на планината Тейбъл. Ако някога отидете там, не пропускайте да отделите малко време и да се разходите из зелените долини сред пъстрите цветя, да видите кристалночистите реки и спиращите дъха планини.

Сингапур

razlichno.com - 100 Places To Visit Before You Die (9)

Името на града-държава Сингапур идва от санскрит и означава Град на лъва. Смятан е за най-чистия и зелен мегаполис в Азия. Градът не отстъпва на модерните мегаполиси – привлича с уникалната си смесица от небостъргачи, търговски центрове и типични местни кварталчета.

Големият Бариерен Риф

razlichno.com - 100 Places To Visit Before You Die (10)

Големият бариерен риф е едно от седемте природни чудеса на света. Той представлява огромна защитена територия, дом на десетки хиляди редки морски обитатели. Състои се от около 900 острова и 3000 коралови рифа. Коралите, от които са изградени островите, са 350 вида.

(Visited 337 times, 1 visits today)