Съвети за красота с магнезиево мляко

Магнезиевото мляко не е широко разпространен продук за красота, може би защото се използва като разхлабително, а не като козметичен продукт. Вижте как можете да използвате магнезиевото мляко, във вашите козметични ритуали.

Съвети за красота с магнезиево мляко

Магнезиевото мляко е известно също като магнезиев хидроксид. Това е чудесен продукт за грижа за кожата, ако имате мазна кожа. Магнезиево мляко върши чудеса с кожата.

Магнезиевото мляко може да се бори с мазна кожа и придава гладкост и мекота на кожата. Магнезиевото мляко е още по-достъпно на таблетки и под течна форма.

Магнезиевото мляко обикновено се използва като слабително и неутрализатор на стомашната киселина, но млякото може да се използва по много невероятни начини, като част от вашия ритуал за красота. Тази кремообразна течност може да се използва по много креативни начини от грижа за тялото до грижа за  бебето! Просто магнезиев хидроксид се смесва с вода, така че това е един естествен продукт, и е достатъчно достъпен, и можете да го ползвате като продукт за красота.

Почиства кожата

Магнезиевото мляко може да се използва за превенция на вашата мазна и проблемна кожа. Магнезиевото мляко също е един много ефективен препарат за почистване на мазна кожа.

Съвети за красота с магнезиево мляко

Можете да го използвате като основа за грим

Някои хора също така използва магнезиевото мляко като основа за грим. Магнезиевото мляко може да изглади кожата  и да е готова за полагането на грим. Магнезиевото мляко, също така може да се използва върху светла кожа, за да се запази грим свеж през целия ден. Това също помага на булката да изглежда безупречно на снимки.. Можете също така да се прилага, след овлажняване на кожата като много тънък слой.

Подходящо за мазна кожа

Магнезиевото мляко е популярно, кото слабително средтсво и контроли блестенето на мазната кожа. Магнезиевото мляко действа като глинена маска, и отстранява излишната мазнина от кожата.

Убива бактериите

Магнезието мляко е полезно, понеже убива бактериите върху кожата. Тъй като, магнезиевото мляко съдържа цинк, то може да излекува раните по кожата.

Съвети за красота с магнезиево мляко

Помага при обриви

Магнезиевото мляко е много ефективно за лечение на кожни обриви. Млякото има киселинни свойства, които неутрализират киселините, които причиняват кожни обриви по мазната кожа. Млякото е и дезинфектант, който не позволява на обрива да се разпространи.

Млякото е почистващо срество и тонер

Магнезиевото мляко е едно от най-добрите средства за почистване и е страхотен тонер за кожата, който може да сведе до минимум размера на порите.

Премахва черните точки

Съществуват много лепенки за премахване на черни точки, които често причиняват болка при отстраняването им. Използването на магнезиевото мляко е по-нежен  начин за премахване на черни точки. Поставете магнезиево мляко върху засегнати области и почистете с топла вода, след като изсъхне. Това е най-добрият начин за лечение на черни точки.

Съвети за красота с магнезиево мляко

Премахва акне

Магнезиево мляко е средство, което е изключително полезно и лечебно при проблемна кожа. То притежава дезинфекциращи свойства и много лесно би могло да се справи със склонна към акнетична кожа.

Как да използвате магнезиевото мляко

Почистете лицето си старателно. Подсушете с кърпа. Нанесете тънък слой от продукта върху лицето си с памучен тампон. Оставете го да изсъхне. Изплакнете млякото, и подсушете лицето си с кърпа.

Важно!Преди да използвате магнезиево мляко прочетете това!

Млякото може да причини сухота и опъване на кожата. Използвайте го, само ако имате проблеми, свързани с мазна кожа. Магнезиевото мляко може да предизвика дразнене и лющене на кожата. Може да създаде “тебеширено лице” или белезникав филм върху лицето. Използвайте млякото в малко количество за лечение на мазна кожа. Млякото не се препоръчва за употреба при суха кожа. Разклатете добре преди отваряне на бутилката. Ако забележите, никакви странични ефекти от използването на магнезиевото мляко, спрете да използвате продукта. Не използвайте продукта твърде често. Използвайте го само 1-2 пъти седмично.

(Visited 555 times, 3 visits today)