Това са най-често срещаните пароли изтекли от Туитър

Изтичането на информация, от различни социални медии, независими дали е хакерска атака или грешка допусната от социалната медиа е сериозно нещо. Нашите данни, се съдържат в медиите, в които имаме профили, и използваме всеки ден.

Това са най-често срещаните пароли изтекли от Туитър

Ние всички сме чували истории за изтичането на данни от социалните медии и по принцип сме склонни да си мислим, че сме имунизирани  докато не ни се случи. Слуховете се, въртят около това, че огромни количества информация на Туитър, в момента се продава в интернет, най-вече на пароли, потребителски имена и имейл адресите на повече от 32 милиона потребители.

Паролите не са получени от изтичане на данни в Туитър, заяви говорител на социалната медия. Смята се, че теча на данни е бил причинен от злонамерен софтуер вграден върху уеб браузъри като Chrome и Firefox.

Това са най-често срещаните пароли изтекли от Туитър

Данните съдържат 32,888,300 милиона записи на потребителски имена, пароли и имейли. Но най-изненадващо, от данните на теча на информацията, е колко често се появяват някои пароли. Най-популярни, с 120,417 изяви беше паролата  “123456.” Паролата “парола” се появява 17,471 пъти.

За да се предпазите от хак на акаунт, изберете парола с комбинация от големи и малки букви, цифри и специални символи. Изборът на различни пароли за различни сайтове също ще ви помогне да сте защитени.

Това са най-често срещаните пароли изтекли от Туитър

Ако се притеснявате, че информацията ви е изтекла, промените паролата си и преминете на потвърждаването й в две стъпки в Туитър. Както винаги, никога не давайте паролата си  на трети лица, и се уверете, че вашия компютър и уеб браузър са в крак с програми за сигурност.

(Visited 103 times, 1 visits today)