Ужасяващи факти, които ще Ви накарат да спрете да си гризете ноктите

Гризането на ноктите ни, може да доведе до сериозни последствия за нашето здраве. За това, днес решихме да Ви запознаем, с няколко ужасяващи факта, относно гризенето на ноктите. Вижте ги.

Ужасяващи факти, които ще Ви накарат да спрете да си гризете ноктите

Някои хора имат склонността да гризат ноктите си. Ние всички имаме един човек в приятелския си кръг, който продължава да си гризе ноктите през цялото време. Тези хора правят това нещо толкова обичайно, че те не се нуждаят от нокторизачка вече. Може да ви се стори като шок, но гризането на ноктите може да навреди сериозно на здравето Ви. Гризенето на ноктите, технически се нарича  “Онихофагия”.

Под ноктите ни има различни видове микроби

Ужасяващи факти, които ще Ви накарат да спрете да си гризете ноктите

Няма да повярвате, но пръстите Ви са най-мръснота и лоша част от Вашето тяло. Пръстите ви са като дом на различни видове страховити бактерии, гъбички, дрожди и много други микроби. Тези микроби могат да ни причинят страшни инфекции на кожата, а също и да ни разболеят лошо.

Когато си гризете ноктите, това привлича още бактерии

Едно проучване направено през 2007 г., за да се провери дали гризането на ноктите има някаква връзка с повишената бактериална активност под ноктите на хората или не. Това изследване показва, че гризането на ноктите ви повиша бактериалната активност.

Гризането на нокти, може да предизвика увреждания в устата Ви

Някои хора се радват, когато си гризат ноктите и мислят, че не е вредно, но тези хора не знаят, че гризането на ноктите им, не само може да ги разболее, но и води до загуба на зъби, счупване и разместване на челюста. Така че, преди да стане твърде късно, моля спре да гризете ноктите си.

Гризането на ноктите Ви може да бъде нервна реакция и ви е станало толкова обичайно да си гризете ноктите, че не можете да се спрате. Това  може също да Ви направи податливи на това през ноща да си търкате зъбите, все едно си гризете ноктите. Това може да доведе до стоматологични проблеми и накрая  до падане на зъби.

Гризането на ноктите може да доведе до инфекции на устната кухина, предавани по полов път.

Този ужасен навик дори може да доведе и до инфекции на устната кохина, предавани по полов път. Страшно нали? Гризането на нокти може да ви даде херпес. Въпреки, че херпес рядко се появява,  устната лезия  се появява много често.

Ноктите Ви може никога повече да не израстнат отново

Ужасяващи факти, които ще Ви накарат да спрете да си гризете ноктите

(Visited 352 times, 5 visits today)