Човек замени окото си с камера

Когато човек решава да подмени окото с което не вижда, с око камера живота започва да придобива друг смисъл. Вижте историята на Роб Спенс.

Човек замени окото си с камера

Роб Спенс прекарва детството си в игра с екшън фигурките “Six million dollar man”. Той не е знаел, че в бъдещето ще бъде като бионичен герой, на 43г. 

Инцидент с пистолет го оставя сляп с едното око, и това проправя пътя за Роб да се превърне в бионичен герой. Хората, които го срещат често му казвали да си инсталира камера в окото си (най-често под формата на шега).

Айборга  Спенс както той сам се нарича, прави  шоу в нета. Шоуто разглежда случаите, когато виртуалния и реалния живот се сблъскват. Шоуто на Роб Спенс, се опита да покаже полезността на камерата за око в професионалния живот на Спенс. Роб Спенс, използва камерата за око, за да улови интимни моменти в интервютата си.

Човек замени окото си с камера

Той смята, че камерата за око, не е натрапчива, и не плаши хората, понеже камерата е идентична с човешкото око. Въпреки това технологията на камерата за око, не се нрави на много хора, тъй като ако хората не знаят че ги заснемат с камера, това може да доведе до нарушение на неприкосновеността на личния живот на хората.

Окото на Спенс не е подобно на протезите. Не е заместител за окото, тъй като не е свързана с оптичния нерв. Спенс не може да “вижда” с окото, по-скоро това, което прави “око” е да улавя всичко, което се случва през деня на Спенс, и после той вижда всичко на кмпютъра си.

Човек замени окото си с камера

Камерата е с размери 9/28/30/ милиметра и има безжичен предавател и батерии и ще може да се включва и изключва по желание на Спенс. Тя не е свързана с мозъка му, а в момента основният проблем за екипа е как устройството да се олекоти, за да може да бъде прието от тялото.

Камерата за окото, когато се постави в окото се увеличава температурата, и се загрява камерат.Това е пречка за снимането на обекти,и Спенс не може да получи видео сигнал. В момента, Спенс може да снима 1-3 минути преди камерата да загрее докато записва. Роб Спенс очаква технологията да се подобри в рамките на няколко месеца и се надява да има няколко часа непрекъснат запис.

Човек замени окото си с камера

“Очите не са като останалата част на тялото, те регистрират всичко, докато си влюбен или докато вярваш или не вярваш на някого. Сега, когато ще съм с тази камера в окото, хората ще променят изцяло начина, по който ме възприемат, а също и реакциите им към мен, което искам да документирам”, казва Спенс.

(Visited 374 times, 1 visits today)