10 места които трябва да посетите

Преди хилядолетие, хората все още са мислели, че Земята е център на вселената и е трябвало да се проучи какво е отвъд големите океаните. Въпреки това, с помощта на  Магелан, Колумб и други, са били открити нови континенти. Формата на нашия свят се промени завинаги!

10 места които трябва да посетите

Освен това, след като новата технология се появили, особено след пътуването със самолет, хората не са спрели да проучват и се наслаждаваха на всеки един ъгъл на тази планета. Това повдига въпроса: има ли нещо,останало, което да се проучи?Вижте 10 от най-малко проучените места на тази планета!

Амазонска екваториална гора

10 места които трябва да посетите

В момента е основната точка за проучване за мнозина, Амазонска екваториална гора е изключително голяма, и все още има племена, живеещи там, които са недокоснати от съвременната цивилизация. Основната причина за неизследвани територии в гората включва изключителна опасност и от факта, че тя е пълна с изключително смъртоносни създания. Освен това, няколко страни спорят коя част на Амазонка е тяхна, като по този начин има няколко различни политики по отношение на това как трябва да се третира района. 

Намибия

10 места които трябва да посетите

Една от най-слабо населените страни в света, най-слабо населените в Африка, Намибия, е толкова голяма, колкото 300,000 квадратни мили. Това е и една от най-малко проучените места в света. Това е и единствената страна в света, която да включва защита на природата в своята конституция, Намибия има изключително строги политики за своята земя и тя трябва да се съхранява непокътнати. По този начин, има един тон уникални места, които все още са неизследвани, включително пустинята Калахари!

Ледените блокове,Гренландия

10 места които трябва да посетите

Може би се чудите защо хората все още не са проучили ледените блокове в Гренландия, но причината за това е толкова просто, хората просто не са намерили необходимостта да изследват земя, която е 80% чист лед. Това са 600 квадратни мили, и много учени смятат, че блокове могат да се стопят след няколко века, но все още имате време да отидете до недокосната земя! Девствен лед? Е, поне ще е неизследвано кътче на Земята!

Архипелаг,Тристан да Куня

10 места които трябва да посетите

Тристан да Куня е един от най-изолираните острови в архипелага в света. А само на 7 мили, островът е част от няколко други подобни парчета земя, които някога са се казвали Недостъпните острови. Верни на името си, на островите има много потънали кораби край бреговете им!

Марианската падина

10 места които трябва да посетите

Ако говорим за най-малко проучените места на тази земя, ние просто не може да не споменем Марианската падина. Намира се на  над 7 мили дълбоко в океана, това е най-неизследваното място на земята. В момента все още не се знае, какви форми на живот обитават морското дъно. Марианската падина е наистина мистериозно място.

Гангкар Пуенсум,Бутан

10 места които трябва да посетите

Гангкар Пуенсум е най-високият връх в Бутан и същевременно най-високият непокоряван връх в света. Гангкар Пуенсум е толкова отдалечен, че дори липсва правилното картографиране. Благодарение на духовната вяра, е незаконно в Бутан, да се изкачиш на планината и това е още по-трудно за хората, понеже трябва да получат разрешение от китайското правителство. 

Антарктика

10 места които трябва да посетите

Какво можем да кажем повече за причината, поради която Антарктида е една от най-слабо проучените места на тази планета. Просто можем да се споменем факта, че тя е едно огромното парче лед, което се намира на южния полюс на нашата планета.  Въпреки че е имало няколко експедиции, все още е място обгърнато в мистерия!

Северни планини,Колумбия

10 места които трябва да посетите

 Доста е трудно да се прецени колко Северна планини в Колумбия, и не са били проучвани. Ако искате едно прекрасно пътуване до неизследвани планини, то това място е вашата дестинация!

Папуа,Нова Гвинея

10 места които трябва да посетите

Папуа, Нова Гвинея е една от най-малко проучените страни в света. С невероятно биоразнообразие, тя често се счита за истински рай, Папуа Нова Гвинея, е сравнима с места като Белиз и Мадагаскар. Въпреки това, с изключително неравен терен, повечето от областите, в Папуа Нова Гвинея никога не е стъпвал човек!

Сибир,полуостров Камчатка

10 места които трябва да посетите

Сибир е едно от малкото места на Земята, което има такива сурови климатични условия, и не може да бъде щателно проучен от човека. Североизточна Сибир и Северозападен Сибир, почти никога не са били докосване от човека и, полуостров Камчатка също почти напълно е неизследван. Радост за всеки ентусиаст!

(Visited 171 times, 1 visits today)