10 невероятни факти относно видео игрите

Въпреки, че игралната индустрия е най-младата от най-популярните развлекателни среди, сега твърдо се утвърди като един от най-популярните в света. Отминаха дните, когато геймърите живееха в мазето на техните родители, и не излизаха от там. Сега игралната индустрия носи в милиарди долари, тъй като хората се тълпят, за да си купят най-новите хитови игри и да играят на новите конзоли.

10 невероятни факти относно видео игрите

Станала толкова важна част от начина, по който прекарват свободното си време, не трябва да е изненада, че има много интересни и шокиращи факти за игралната индустрия.

Повечето геймъри не са деца

10 невероятни факти относно видео игрите

Докато медиите често представят геймърите като тийнейджъри, които нямат работа но истината е много по-различна. Изследване показва, че средната възраст на един играч всъщност е в 30-те му години и  обикновено играе видео игри повече от десетилетие.

Половината от геймърите са жени

10 невероятни факти относно видео игрите

 Стереотипът, че геймърите са мъже е разрушен от факта, че почти половината от всички геймъри са всъщност жените. Проучванията показват, че играчите, които играят на конзоли е разделен 60/40 в полза на мъжете, но за преносими конзоли като Nintendo 3DS разцеплението всъщност е само около 55/45. В действителност, повечето мобилни геймъри са всъщност жени, като жените представляват 55% от всички играчи на смартфони и таблети.

Nintendo доминира по отношение на одобрението на критиците

10 невероятни факти относно видео игрите

Въпреки че Nintendo са претърпели някои трудности, с Wii U направи много голяма реклама на марка, тъй като от пускането му, на сам компанията все още доминира по отношение на одобрението на критиците. Много от техните игри са спечели го-гомям резултат от 90 точки общо 100, с няколко от техните топ игри като Metacritic и GameRanking. The likes of Ocarina of Time, Super Mario Galaxy, Metroid Prime, Twilight Princess, Perfect Dark и GoldenEye, всички те са в топ 20.

Създателите на видео игрите нe винаги са геймъри

10 невероятни факти относно видео игрите

Създателите на игрите трябва да започнат от някъде, макар че най-вероятно няма да се очаква някои от най-великите игри, правени някога да бъдат създадени от хора, които дори не са играли дори една  видео игра преди. Например, BioWare, създателите на Mass Effect и Dragon Age, бяха създадени от токущо дипломирали се  лекари и GoldenEye за Nintendo 64 имаше екип от девет човека, с осем от тях, никога не  играли видео игри преди.

Бизнес за милиони

10 невероятни факти относно видео игрите

Благодарение на огромния успех на конзолите, на  Sony и Nintendo, игралната индустрия е нараснала неимоверно през последните десет години, за да се превърне в забавление електростанция. През 2013 видях индустрията има приходи повече от 93 $ милиарда, а прогнозата за 2016 е, че тя може да пробие границата от $ 100 млрд.

Мобилните телефони заменят компютрите и конзолите

10 невероятни факти относно видео игрите

В същото време, на пазара на мобилни услуги за видео игри започва да се изравнят с по-традиционните компютри и конзолни пазари. Независимо от факта, че повечето игри за смартфони и таблети са безплатни, не означава, че те носят в огромни приходи. Една популярна игра, Clash of Clans е в състояние да донесе приходи от $ 1.5 милиона всеки ден. Това е довело до прогнози, че мобилните игри ще се донесат около 37% от всички приходи през 2016.

Създателите на видео игри, могат да бъдат креативни

10 невероятни факти относно видео игрите

Ограничения на налична технология или на време и пари на разположение може да направи създателите на видео игри  много креативни, когато става въпрос за създаване на игри. Това е най-очевидно в заглавието Space Invaders.Създателят Томохиро  Нишикадо хареса непреднамерената бъдеще и го държат като модификатор на трудност.

Някои игри имат много време за игра

10 невероятни факти относно видео игрите

Хит заглавия могат лесно да привлекат милиони играчи, което означава, че най-големите издания ще натрупват огромни количества време за игра по време на целия им живот. Например, играчите на Halo 2 успели да достигнат 6 млрд общо часа на игра. В същото време, Call of Duty  е достигнал повече от 25 милиарда часа общо, което се превежда като почти 3 милиона години.

Бъдещето е дигитално

10 невероятни факти относно видео игрите

Преди 2010 г., по-голямата част от игрите, които са били продадени са били копия в магазините. Въпреки това, с подобрени интернет скорост и по-надеждна връзка, все повече и повече хора се обръщат към дигитални магазини за да купуват техните игри, просто защото те са по-удобни и по-лесно за достъп. Дигиталните продажби сега възлизат на около милиард $ 61 на приходите.

Създаването на игрите е много скъпо

10 невероятни факти относно видео игрите

Докато много по-ранните игри са разработени за умерено скромни суми, в днешно време са много по-скъпи проекти. Блокбастър заглавия са склонни да имат стотици хора, които работят по тях по време на тяхното развитие и когато са включени разходите за маркетинг, това не е необичайно за една игра, за да разполага с бюджет  в стотици милиони долари. Например, заглавия като Destiny, Grand Theft Auto V и Call of Duty: Modern Warfare 2 всички те струват повече от $ 250 милиона, за да се създадът и пуснат на пазара.

(Visited 473 times, 3 visits today)