5 начина да се справите с тормоза в работата

За съжаление, тормоза на работното място не е ряко срещано явление. Много хора са тормозени, под най-различна форма и не знаят как да се справят със ситуацията. Затова днес ви представяме 5 начина да се справите с тормоза в работата.

5 начина да се справите с тормоза в работата

За съжаление, тормозa не винаги завършва в гимназията. В течение на кариерата си, вие сте длъжни да срещнете с някои конфликти на работното си място, независимо дали те са между вас и клюкарите в офиса или явен враг. Докато някои взаимоотношения на работното място са на тема любов-омраза, те не са най-лошото нещо на света, а врагове са съвсем различна история.

Поведението на гадното момиче (или момче), в офиса може да включва всичко от хвалби за свършена от вас работа, правейки ви центъра на клюките в офиса и с изключва ви от социалните дейности в работата,  просто за да направи по-трудно за вас да си вършите работата. Без значение каква е спецификата на ситуацията, от решаващо значение, за вас е да се справите с проблема по един отговорен начин, вместо да падните на тяхното ниво. Докато някои стрес може действително да бъде добре за кариерата ви, твърде много стрес, може да има отрицателно въздействие върху производителността ви и здравия разум. Ние допитахме до кариерен експерт, за да разберете пет добри начина за справяне с тормоза в работата ви.

5 начина да се справите с тормоза в работата

Не го приемайте лично

Едно от най-важните неща, за да осъзнаете, че вероятно не сте виновни. Вижте собственото си поведение. Знаете ли наистина дали направите нещо, за да заслужавате да бъдете третирани по този начин? Ако сте виновни, уверете се, че ще се справите с това, но най-вероятно може да не успеете. Другият човек може да има дълбоко вкоренени, нерешени проблеми с нещо съвсем несвързано, и си го изкарва на вас. Може би те са ревниви или нещастни в личния си живот или не са получи, голямото повишение в работата. Каквато и да е причината за това,  за съжаление вие сте мишента на тяхната горчивина!

Установяване на границите всеки път когато това се случва

Тормозът на работното място, може да бъде точно както и в училище. Веднага след като побойника знае, че може да му се размине с нещо, то най-вероятно ще продължи да го прави. Това означава, че е важно да се установи силни граници от самото начало. Ако чувствате определено поведение, което не е допустимо, бъдете твърди, но професионалисти. Ако е възможно, опитайте се да каже нещо в момента. Вие всъщност може да прекъснете човека в неговите излияния и да го помолите да повтори това, което току-що е казал, и да използва това време, за да проведете конструктивен разговор.

5 начина да се справите с тормоза в работата

Опитайте се да решите проблема с неутрална помощ
Дали причината за поведението си колега ви, се корени в професионални или лични проблеми, важно е да се направи опит да се достигне проблема и да се надяваме да го подтикнете да промени своите действия към вас. Ако поведението е повтарящ се проблем, това е във ваш интерес да поговорите във присъствието на шефа си. Включването на шефа в целия процес, означава случея ще бъде документиран, в случай, че в някакъв момент,  искате да подаде официално оплакване.
 
Останете продуктивни и се съсредоточете върху кариерата си
В края на деня, е вероятно, все пак да трябва да се справяте с вашия злобен колега, дори и след участието на шефа. Освен ако не са направили нещо наистина ужасно, той най-вероятно ще си тръгне с някакъв вид предупреждение (уф). В същото време, е важно да останете продуктивни и приоритетни на себе си и успеха си на работното място през тази стресова ситуация. Предлагаме ви да се фокусирате върху малки задачи, които могат да завършат в посока по-голяма цел на проекта и възнаграждаване на себе си с кратка почивка или лате от любимото си кафене, след като приключите всеки един проект. Също така, да направите приоритет собственото ви кариерно развитие чрез получаване на положителни отзиви от клиенти, колеги и продавачите , и да се докажете на шефа си по време на следващия подбор за повишение.
5 начина да се справите с тормоза в работата
Знайте, че има изход
Придвижването на този вид ситуация наистина не е забавно, и вие трябва да си дадете вяра за опита, но трябва да знаете, че не е нужно да го търпите. Когато сте опитали, занимавали сте се с въпроса няколко пъти и нищо не се е променило, определено трябва да започне да си търсите нова работа. За съжаление това трябва да се случи. Не можете да прекарвате дните си в тормоз. И на мен ми се е случвало. Колкото и да си харесвате работата, все ще си намерите друга. Дали ще е по-хубава или не незнаем, но поне няма да сте в тази среда, на клюки, обиди и тормоз.
(Visited 212 times, 1 visits today)