6 неща, които да научите от Бил Гейтс и Марк Кюбан

Бил Гейтс и Марк Кюбан са сред най-преуспялите бизнесмени на света. Раберете техните тайни за успех, които ги превърнаха в това което са сега.

6 неща, които да научите от Бил Гейтс и Марк Кюбан

Бил Гейтс не се e събудил с възможност за кариера, той работи усилено, за да стане това което е в момента. Същото е положението и с всеки предприемач, който някога е бил в новините. Предприемачите са обикновени хора. Въпреки това, те правят някои неща по различен начин и притежават набор от характеристики, които ги правят успешни.

Не всеки предприемач трябва да се откажа от колежа, за да следва мечтите си. Ние всички сме виждали Марк Кюбан в новините. Чудили ли сте се какво прави Марк Кюбан толкова успешен? Знаете ли, че неговата тайна формула за успех? Е, истината е, че няма  тайна формула или съставка за успех. Това е волята, мотивацията, и фокуса, на всички от най-известните предприемачи.

Те са отдадени на своите мечти и идеи

Като деца, ние винаги искахме нова играчка, но нашите родители ни отказваха да ни я купят,и ние търсихме други начини да ги убедим да ни я вземат. Ето как работят нещата. Когато ние сме любители на нещо или имаме идея, ние работим усилено, за да я постигнем. Предприемачите като Бил Гейтс,съсредоточават  умовете си към едно нещо и това е тяхната страст. Страстта на Бил Гейтс са компютърни системи и програмирането.
6 неща, които да научите от Бил Гейтс и Марк Кюбан
Така че, той прекъсва следването си, за да се разбере на машината. Той не е бездействал и не е чакал възможността да дойде. Много от нас, които искат да станат предприемачи и да започнете свой собствен бизнес чакат, някой да им даде всичко на тепсия. Все пак, това не се е случило с успешните бизнесмени и предприемачи. Ако чакаме нещата да станат от самосебеси, ние ще си чакаме цял живот.
Разбира се идеите, които имате в ума си, са реалистични и да изглеждат интересни. Все пак, знаете ли как да ги превърне в реалност? Имате ли сили да осъществите вашата мечта? Може ли да дадете всичко, което трябва да се създаде кариера от това? Това е въпросът, и ако отговорът на този въпрос е “да” значи сте готови да постигнете това, което успешните предприемачи имат.

Не ги принуждават за нищо

Дали някой е принудил Марк Кюбан в инвестира в толкова много бизнеси? Дали някой е натискал Бил Гейтс да съставя компютърни кодове? Не, успешни предприемачи никога не са били принудени да направят нещо. Те правят това, което обичат иполагат всякакво  усилие за да се случи.

Това е желанието, отчаянието, което ни кара да искаме да направим нещо. Бил Гейтс е имал желание да създаде компютърен софтуер и това е причината той с кодове да създаде игра. Когато имате страст за нещо, ще дадате 100% и ще инвестирате време и усилия в него. Все пак, ако имате чувството, че сте принуден, да направите нещо, то това не е нещо, което обичате. Предприемачите са на върха, понеже обичат мечтите си и идеите си. Те не се чувстват отегчени или принуден нито секунда.

Не правят нереалистични планове

Големите предприемачи като Бил Гейтс не правят ирационални решения. Те винаги имат резервни планове и всеки техен ход е добре обмислен. Марк Кюбин не остави другите си бизнеси, за да инвестира в стадион. Той успя да ръководи всичко и направи път за новата си инвестиции и страст. Идеята е да се намерят възможности във всичко, което правите. Дори ако се работи в една фирма, мислете за неща, които липсват на бизнеса.

6 неща, които да научите от Бил Гейтс и Марк Кюбан

Мислете творчески и създавайте реалистични идеи, които ще работят. Знайте, когато една идея е лоша. Това е, което е направил Бил Гейтс, когато видя, че Microsoft е по-добре без MITS и приключи партньорство си с тях.

Не избират лесния начин

Успешните предприемачи са сериозни за тяхната страст и това е, което ги кара да дадат най-доброто. Бил Гейтс щеше да принадлежи в горната средна работническа класа, ако той той се беше отказал от мечтите си, и беше избрал лесния начин, той щеше да помоли родителите си, за работното място.

Въпреки това, той не направи нещата лесния за себе си начин. Той стана и опита сам. Той положи усилия и се изправи пред предизвикателството да постигне това, което е мечтал. Големите бизнесмени не се страхуват от поемането на рискове. Предприемачите, които са отпаднали от колежа поеха риск, но те не са избрали най-лесния път за  да достигнат мечтата си, но се отказаха много неща.

Не мислят дали ще спечелят или загубят

Когато започнем нещо, ние винаги се претегляме плюсовете и минусите. Въпреки това, когато става дума за истински предприемачи, те никога не мисля за печалби или загуби, те просто мислят за своята страст. Те се стремят да дадат най-доброто, за да накрата своята идея да работи. Страха от провал често демотивира човек. Не мислете “ами ако не успея”. Вместо това,мислете “ако създам нещо по-добро, предишното”? Провалът е временен.
6 неща, които да научите от Бил Гейтс и Марк Кюбан
Със страст и отдаденост, всеки може да обърне нещата в своя полза. Ключът е в това да се продължи да се опитва и да отстоявате вашите идеи. Марк Кюбин често е критикуван за това, което прави, но той използва критиката като извинение. Той вярва, че ще успее и оставя зад себе си негативизма и това е точно това, което трябва да направи всеки предприемач.

Вярват в себе си и идеите си

Какво би станало, ако Бил Гейтс изостави своята страст за програмиране и софтуер?Какво щеше стане, ако той се откаже след провал? Дали щеше да бъде в състояние да постигне тази слава и успех? Дали щеше да бъде признат в целия свят? Успешните хора имат необичайно чувство на вяра и доверие в себе си. Те не се чувстват обезкуражени и дават най-доброто, за да напкарат своите идеи да работят. Вярата в себе си е ключът към успеха. Така че, когато човек вярва, че той / тя може да бъде най-добрият, той / тя ще се опитва, докато не успее.

Човек не може да копира Бил Гейтс и Марк Кюбин. Но това, което можем да направим, е да избираме своите предприемачески черти и да ги прилагаме към нашите собствени планове, мечти и идеи.

(Visited 110 times, 2 visits today)