7 дневна тренировка вкъщи: Събота

Голяма част от хората се заблуждават, че тренировката в залата е най-важното нещо за изгарянето на мазнините. Всъщност това не така. В къщи също, можете да горите мазнини и да отслабвате, без да има нужда да се потите с часове, над уредите във фитнеса. Вижте шестата тренировка, от нашата 7 дневна тренировка вкъщи.

7 дневна тренировка вкъщи Събота (7)

20хКлек с подскок

7 дневна тренировка вкъщи Събота (1)

Изпълнете “клек” и задръжте в най-ниското му положение. Степента на трудност се определя от това доколко ниско слиза тазът по време на изпълнение. След това съкратете всички мускули и подскочете експлозивно нагоре, приземете се меко на земята отново в положение “клек”. Изпълнявайте с максимална скорост.

30х  Странично повдигане на краката

7 дневна тренировка вкъщи Събота (8)

Може да заемем позиция с ръка под главата или страничен планк(опората ни пада върху лакътя, като ръката е пенпендикулярна на тялото).Повдигането на един крак от лег е перфектно упражнение както за коремната област, така и за вътрешната част на бедрата.

15х Планк с лицеви упори

7 дневна тренировка вкъщи Събота (2)

Необходимо е да застанете в поза за лицева опора. Сгънете лактите си под ъгъл 90 градуса. Подпрете тежестта на задната част на тялото върху пръстите на краката. Следвайте указанията на снимката,като заставате в позиция за планк, изправяте се в позиция за лицеви опори, и отвоно в позиция планк.

40хВисоки колене

7 дневна тренировка вкъщи Събота (9)

Застанете изправени, и започнете да повдигате колената, така сякаш марширувате, но колкото можете по-бързо.

 

10х Бърпита

7 дневна тренировка вкъщи Събота (6)

Застанете прави с ръце до тялото. От тази позиция приклекнете и сложете длани пред вас. Опитайте да разгънете краката назад със скок без да променяте позицията на горната част на тялото и да отлепяте длани от пода. Тялото е изпънато и е в положение за лицева опора. Следете за това кръста да не пропада надолу.  Оттук направете лицева опора. След като я завършите приберете краката ( пак със скок) в позицията отпреди опората. Отскочете нагоре и завършете движението с пляскане над глава по време на скока. Застанете в изходно положение.

60хКоремни преси

7 дневна тренировка вкъщи Събота (7)

30х Бягане на място

7 дневна тренировка вкъщи Събота (3)

Бягайте на място, като насочвате краката си към дупето.

30 секунди Планк

7 дневна тренировка вкъщи Събота

Необходимо е да застанете в поза за лицева опора. Сгънете лактите си под ъгъл 90 градуса. Подпрете тежестта на задната част на тялото върху пръстите на краката.

30х Напъди с подскок

7 дневна тренировка вкъщи Събота (4)

Направете напад напред, като това ще е стартовата ви позиция. От него, скочете нагоре и при приземяването отново застанете в напад със същия крак напред. След като повторите упражнението 30 секунди с единият крак, сменете краката и повторете с другия.

50х Джъмпинг джакс

Присвийте леко коленете си и използвайте възглавничките и пръстите на стъпалата, за да отскочите. По време на отскока краката се раздалечават един от друг (десният крак отива надясно, а левият – наляво), а ръцете се вдигат над главата с леко свити лакти (изпълняват пълна амплитуда от 180 градуса). Приземете се с ръце над главата и разкрачен стоеж, на цели стъпала.

 

(Visited 170 times, 1 visits today)