7 книги мразени от техните автори

Ще ви представим 7 автори на известни и любими книги, които всъщност, не подскачат от щастие, когато чуят за собствените си книги.

7 книги мразени от техните автори

Писане на книга определено не е едно от най-лесните неща. Някои автори, които пишат бестселъри, често имат смесени чувства към собствената си работа. Въпреки това, те се опитват да ги рекламират, за да се повиши шанса им да се превърнат в утвърдени автори. Някои други обаче, които пишат любими книги, са принудени да дават интервюта и коментари за книгата си, които, честно казано, не ги задоволява много.

Антъни Бърджес-“Портокал с часовников механизъм”

7 книги мразени от техните автори

По-късно тази книга се прероди в един филм, книгата “Портокал с часовников механизъм” от Антъни Бърджис. Самият Бърджис не харесва това, в което книгата се е превърнала. Въпреки това, той взриви обществото, поради факта, че хората приемат книгата му като подкрепа на насилието, но това не е било намерението на Антъни.

Иън Флеминг-„Шпионинът, който ме обичаше“

7 книги мразени от техните автори

Флеминг пише тази книга с цел. Каква е целта ще попитате? Е, нека ви изясня този въпрос. Тя е създадена, така че да може да се превърне добре познатия Джеймс Бонд в един вторичен герой. Работата е считана за пълен провал и получава лоши коментари. Докато Флеминг е жив, книгата не е прочетено. След смъртта му, е даден живот на историята за”Агент 007″.

Франц Кафка-Метаморфозата

7 книги мразени от техните автори

Кафка е бил толкова обсебен от това да изгаря творения си, след като ги пишел. В “Метаморфозата”, Кафка пише за един човек, който се събужда и открива, че той се е превърнал в голямо насекомо. Книгата е колкото неприятна толкова и  очарователна. Франц мрази толкова много сюжетите в книгите си, че той моли негов приятел да изгори всичко след смъртта му. Приятелят му, обаче, решава да ги публикува.

Стивън Кинг-“Гняв”

7 книги мразени от техните автори

Съдържанието на книгата е отбелязано като отрицателно, не само от обществото, но от самия Стивън Кинг. Той ни разказва една история на един студент, който нахлува в класната стая, застрелва учителката по математика, и взема за заложници неговите съученици. Този сценарий се случва и в реалния живот, в училище в Колорадо. Кинг иска книгата му да падне от печат, като смята, че тя е причината, която е вдъхнови това. Това е първият му роман, публикуван през 1977 г. под псевдонима Ричард Бакман.

Алън Милн-“Мечо Пух”

7 книги мразени от техните автори

Въпреки че Милн е белетрист, историите за Мечо Пух, той ги създава за сина си, му носят невероятен успех. Алан Милн се вдъхновява от приятелството на сина му с мечката Уини и от игрите му с плюшения Пух и започва да ги описва. Появяват се историите за приключенията на Мечо Пух, Кристофър Робин и техните приятели от Гората – Прасчо, Ийори, Тигър, Кенга и Ру.

Алън Мур-“В като вендета”

7 книги мразени от техните автори

Мур създава много проблеми за себе си с издателите от “DC Comics”. Ужасни проблеми, които го принуждават да мрази една от най-четените книги – “В като Вендета”. Мур иска да е единственият собственик на правата на книгата. Първоначално, компанията обещава, точно това, но не изпълнява обещанието си. Алън иска да бъде махнато името му от книгата.

Кърт Вонегът-“Закуска за шампиони”

7 книги мразени от техните автори

Вонегът никога не получава високи оценки за книгите си. Най-високата оценка той получава, за книгата му “Закуска за шампиони”, която той не харесва. Кърт казва за книгата:”Когато писах тази книга, се чувствах сякаш съм с отрязани ръце. Инвалид с молив в устата си. “

(Visited 324 times, 2 visits today)