Ползите от кокосовата вода

Напоследък все по популярна става кокосовата вода. Затова днес решихме да Ви представим какви са ползите от пиенето на  кокосова вода. 

razlichno.com - Coconut water (1) - кокосовата вода

Наричат кокосовата вода жива вода.  Тя е изключителен източник на електролити, затова и се счита за страхотна енергийна и възстановяваща напитка след физическо натоварване.Тя е ефикасно природно лекарство, богата на множество витамини и минерали.

Улеснява храносмилането
Най-честата причина за затруднено храносмилане е липсата на важни храносмилателни ензими. Кокосовата вода е богата на влакна и може да предотврати появата на стомашни разстройства и киселини.

razlichno.com - Coconut water (3) - кокосовата вода

Богата е на минерали
Кокосовата вода съдържа полезните калций, магнезий, фосфор, калий и натрий. Тези елементи са важни за редица функции, които протичат в човешкия организъм.

Намалява високото кръвно налягане
Благодарение на високото съдържание на калий. Живата вода бързо се усвоява от организма, което дава възможност на калия да си свърши бързо и ефективно работата в тази посока. Според някои съвременни изследвания кокосовата вода може да допринесе също така за повишаването на добрия холестерол в кръвта (HDL).

Подпомага отслабването
Кокосовата вода е с ниско съдържание на калории и мазнини. По този начин редовният прием на кокосова вода може да ви помогне първоначално да се освободите от излишната вода натрупана в организма, ще ви предпази и от натрупване на нова, ще ускори метаболизма и ще ви кара да се чувствате сити.

razlichno.com - Coconut water (8) - кокосовата вода

Подходяща за бременни жени
Кокосовата вода е ефективен природен лек за бременни, които страдат от повишена киселинност, запек и киселинни в стомаха. Полезна е също и за увеличаване на нивата на околоплодната вода, която играе важна роля за бебето в утробата. Неслучайно специалистите я препоръчват при бременност.

Подобрява цялостно състоянието на кожата
Благодарение на овлажняващите си свойства, освежава кожата чувствително. Нанесена върху кожата може да се справи и с упорито акне, което е следствие на бактериална инфекция. Можете да я добавите към душ гела си, защото ще смъкне и черните точки от тялото.

razlichno.com - Coconut water (6) - кокосовата вода

Увеличава хидратацията на тялото
Според специалисти съставките в кокосовата вода хидратират повече тялото отколкото други спортни или енергийни напитки. Тя е особено подходяща за тези от вас, които обичат спорта. По време на физическа активност човешкото тяло губи много течности. Кокосовата вода е богата на естествени захари и важния за мускулите калий. Затова след спорт се препоръчва да изпиете чаша кокосова вода. Тя ще ви освежи и ще помогне за по-бързото възстановяване на тялото от тренировката.

Интересен факт:

Поради сходството й с кръвната плазма, по време на Втората световна вода кокосовата вода се е използвала за кръвопреливане и е спасила живота на много войници.

(Visited 261 times, 1 visits today)