Detox – Топ 10 храни за детокс

Пролетта е сезона, през който много хора решават да предприемат пречистване на организма за да стопят няколкото излишни килограма, натрупани през зимата. По принцип човешкото тяло е способно да се самопречиства.

Всеки ден ние изхвърляме токсини чрез дебелото черво, бъбреците, черния дроб, белите дробове и кожата. Но съвременния начин на живот натоварва работата на тези органи чрез ежедневното приемане на животински продукти и рафинирани продукти. Малцина решават да гладуват на вода, други се разтоварват на сокове или на плодове, а трети решават да намалят животинските продукти и да увеличат консумацията на сурови плодове и зеленчуци. За щастие природата е създала храни, които са особено препоръчителни по време на детокс и подпомагат елиминирането на токсините.

razlichno.com - Detox

Това са топ 10 детокс храните:

1. Лимон

razlichno.com - Detox

незаменим за всеки един детокс, той е супер алкализиращ и богат на витамин С, който превръща токсините във водоразтворими и спомага по-лесното им изхвърляне от организма. Не напразно много специалисти препоръчват пиенето на топла вода с лимонов сок рано сутрин!

2. Ябълка

razlichno.com - Detox (2)

Особено зелените кисели ябълки са подходящи за детокс, защото са пълни с фибри, витамини, минерали и пектин, който подпомага изхвърлянето на тежките метали от организма.

3. Джинджифил

razlichno.com - Detox (7)

Силно противовъзпалително средство, което ускорява метаболизма и детоксикацията на организма.

4. Червено цвекло

razlichno.com - Detox (8)

Богато на витамини В, С и бетакаротин, както и на минералите цинк, магнезий, калций и желязо, така необходими за ефикасна детоксикация. Цвеклото също подпомага пречистването на черния дроб.

5. Водорасли

razlichno.com - Detox (9)

Те алкализират кръвта и съдържат най-широк спектър от минерали от която и друга храна. Веществото алгин, което се съдържа в морските водорасли абсорбира токсините от храносмилателния тракт.

6. Зеленолистни зеленчуци 

razlichno.com - Detox (6)

Като спанак, рукола, салатки, броколи и т.н. – богати на хлорофил, витамини А, С, Е, желязо, калций и фибри, които ускоряват храносмилането и подпомагат детоксикацията на организма. Опитайте се да ги включвате всеки ден в менюто си под формата на салати и сурови супи!

7. Коприва 

razlichno.com - Detox (3)

Една от най-детоксикиращите храни е всъщност плевел с мощни противовъзпалителни и диуретични свойства.

8. Алое вера

razlichno.com - Detox (4)

Това уникално растение има силно лечебни свойства. Приет вътрешно гела от алое вера унищожава паразити, вредни бактерии и гъбички, детоксикира, стимулира растежа на нови клетки както и имунната система, подобрява храносмилането.

9. Чия семена

razlichno.com - Detox (5)

Тези малки супер семенца са енергийна храна, богата на протени, омега 3 мастни киселини, много минерали като калций, калий, желязо и фибри, които действат като чревна метла и спомагат изхвърляне на стари натрупани отпадъци както и за редовен стомах.

10. Чесън

razlichno.com - Detox (1)

Той е мощно антивирусно, антимикробно и антибиотично натурално средство. Освен това той активира чернодробните ензими и спомага неговото детоксикиране.

(Visited 446 times, 4 visits today)