Храна за повече енергия през деня

Повече от половината хора си представят сутрешното събуждане с чаша кафе.Така вие смятате че се зареждате с енергия, но не е така. 

Вземете необходимата енергия от храната. Така вие ще се чувствате по-добре през целия ден и ще имате сили да направите всичко, което сте планували.

Бадеми
razlichno.com - Foods for energy (5)

Сурови и без сол, те са източник на мазнини и белтъчини, които поддържат нивото на кръвната захар. Около 23 бадема на ден намаляват риска от сърдечносъдови болести.

Черен шоколад

razlichno.com - Foods for energy (3)

Блокче черен шоколад е отличен източник на магнезиум, ползите на черния шоколад са неизброими.

Вода

razlichno.com - Foods for energy (12) Водата е важна съставна част на нашето тяло. Повече вода през деня ви държи хидратирани и поддържа чувството на бодрост, особено сутрин.

Киноа

razlichno.com - Foods for energy (10) Тази подобна на зърно храна ви осигурява белтъчини и въглехидрати до следващото хранене.

Банани
razlichno.com - Foods for energy (2) Те са богати на калий и витамин Б и стабилизират нивата на кръвната захар.

Тиквени семки
razlichno.com - Foods for energy (15) Те са богати на протеини, полезни мазнини и фибри, които ще ви дадат допълнителна енергия. Те също така съдържат желязо, цинк, фосфор и магнезий. Тези съставки гарантират енергия през целия ден.

Картофи
Kitaakari Potatoes Всички знаем за полезните свойства на картофите. Даването на енергия е една от тях. Тази тяхна сила се крие във високото съдържание на въглехидрати. В картофите също има високи нива на желязо, което спомага за усвояването на енергията от мускулите.

Сьомга  razlichno.com - Foods for energy (8) За разлика от другите риби, в сьомгата се съдържат 3 вида мастни киселини. Те са пряко свързани с намаляване на риска от сърдечни заболявания, а храненето с нея подобрява будността на човека.

Яйца razlichno.com - Foods for energy (9)

Яйцата са пълни с незаменимата аминокиселина левцин. Това е ключов момент за синтезата на мускулни клетки. Протеинът, съдържащ се в яйцата забавя усвояването на захарта и запазва стабилна енергията с часове. Допълнителен бонус е съдържанието на витамин Б – необходим за производството на енергия.

Овесени ядки

razlichno.com - Foods for energy (14)Фибри и комплексни въглехидрати – това е другото ваше чудесно решение, ако търсите енергия за деня. И спокоен стомах, също здрав и физиологически много по-пълноценен. Овесените ядки зареждат добре мускулния гликоген, което ви дава гориво и енергия  и за работа и за физическа дейност.

Леща

razlichno.com - Foods for energy (11)Тези семена имат подобни свойства като киноата. Те са богати на фибри, протеини и нямат много калории, което ги прави идеални за диета. Лещата е богата и на въглехидрати, което ни дава прилив на енергия.

Кисело мляко

razlichno.com - Foods for energy (7)Избирайте  кисело мляко, вместо плодово. Освен това ползата от пробиотиците за здравословното храносмилане е доказана, а това също стабилизира енергийните нива в организма. Това, което може да добавите към киселото мляко евентуално са сурови бадеми.

Портокали

razlichno.com - Foods for energy (1)От всички плодове, които съдържат витамин С, портокалът помага най-бързо мазнините да се превърнат в енергия. Неслучайно прясно изцеден сок от портокал е една от най-добрите напитки за закуска.

Орехи

razlichno.com - Foods for energy (13)Орехите са полезна храна. Те са пълни с витамини и минерали. Техните мастни киселини забавят усвояването на въглехидратите, което помага на мозъка, да получава през .равни и плавни времеви интервали глюкоза.

Ябълки

razlichno.com - Foods for energy (4)Ако замените чашата кафе сутрин с една ябълка, много скоро ще се чувствате не само съвсем събудени и без кафе, но и с много повече енергия. Естествените захари в ябълката проявяват действието си с времето и остават за дълго в организма ви във вид на енергия.

(Visited 170 times, 2 visits today)