Места, които задължително трябва да посетите

Здравейте, извиняваме се че толкова време отсъствахме и нямаше нови статии, но си взехме една многооо дълга почивка.

Вдъхновени от почивката си, днес решихме да ви представим няколко страхотни места за почивка и релакс. Насладете им се!
razlichno.com - Go Traveling

Маракеш, Мароко

Old Morocco Village on Hill

Това е една от най-древните столици на страната. Градът е разделен на две силно контрастиращи части – Медина, основана близо преди 1000 години, и Вил Ноьвил  – френски колониален модернистичен проект от началото на 20ти век.Средновековен град на драма, митове и мистерии, Маракеш ще плени всеки, който рискува да влезе зад неговите стени в цвят охра.

Гранд Каньон, САЩ

razlichno.com - Go Traveling (1)

Големият каньон на река Колорадо в Северозападна Аризона, САЩ е едно от най-големите земни природни чудеса.Той е един от най-дълбоките каньони в света, където на места височината му достига до 1800 метра. Дълъг е 446 км и е широк около 29 км. Дъното на дефилето представлява типичен пустинен мексикански ландшафт с разнообразни кактуси, агави и юки.

Лувър , Париж

razlichno.com - Go Traveling (7)

Лувърът е един от най-големите художествени музеи по света. В основата на Лувъра лежи замък-крепост, който е построен от крал Филип-Август през 1190 г. Основното предназначение на замъка е било наблюдението на река Сена, която е била един от традиционните пътища за вражески набези през епохата на викингите.

Катедрала Уинчестър, Англия

razlichno.com - Go Traveling (10)

Намира се в едноименния град и се счита за една от най-големите катедрали на територията на Англия. Катедралата е посветена на Света Троица, Свети Петър, Свети Павел и Свети Суитин. Работата по изграждането й започва през далечната 1089 година и вече повече от 13 века тя играе важна роля за историческия град Уинчестър.

Теотиуакан, Мексико

razlichno.com - Go Traveling (9)

Този град се намира на около 40 км североизточно от Мексико и е най-големият предколумбов град в цяла Севрна и Южна Америка. Този град е бил свещен за ацтеките, защото според тяхната легенда тук боговете са се събирали да плануват сътворението на човека. Нарична още „Родното място на боговете” и „Мястото на скъпоценната жертва” Теотиуакан е дом на три от най-древните пирамиди в цял свят.

Ангкор Ват, Камбоджа

Angkor Wat before sunset, Cambodia.

Най-известния от всички храмове, и е доста впечатляващ по размери. Ангкор Ват е построен през първите години на 12 век от Суряварман II в чест на бог Вишну и е символична репрезентация на индуистката космология. Състои се от огромен храм, който изобразява митичния връх Меру. Стените му, които очертават петгнезден правоъгълник, заедно с рововете към тях изобразяват планинската верига и космическия океан.

Ниагарски водопад

razlichno.com - Go Traveling (6)

Ниагарският водопад се намира на река Ниагара, на границата между САЩ и Канада. От канадска страна е провинция Онтарио, а от американска – щата Ню Йорк.Счита се, че водопада се е образувал преди около 10-12 хиляди години, вследствие движението на гигантски ледници по територията на днешна Канада.Ниагара има форма на подкова и точно това го прави толкова атрактивен.

Кристалната пещера, Мексико

razlichno.com - Go Traveling (5)

Едни от най-големите природни кристали в историята на човечеството са огромните и дълги “мечове” от селенит, открити дълбоко под пустинята Чихуахуа в Мексико. Кристалната пещера се намира на близо 304 м под земята и нейни откриватели са двама братя, работещи в мина в Наика през 1910 г. Пещерата е уникална с наличието на гигантски кристали от селенит, структурна разновидност на гипса. Тук се намират едни от най-големите кристали.

Храм Гангарамайя, Шри Ланка

razlichno.com - Go Traveling (3)

Храмът е един от най-важните будистки храмове в Коломбо, Шри Ланка. Храмът не е място само за поклонение, а също така и училище за обучение по будизъм и музей, който помещава огромна колекция от будистки реликви от цял свят.

Тортола, Британски Вирджински Острови

razlichno.com - Go Traveling (8)

Остров Тортола е най-популярният и най-големият от групата на Британските Вирджински острови. Местните вярват, че Христофор Колумб е дал името на острова, което от испански означава „земя на гургулицата”. Най – популярната атракция на Тортола са белите му плажове.Не пропускайте да разгледате забележителностите острова – ботанически градини J.R. O’Neal, националният парк Sage Mountain, както и малкия зелен парк Queen Elizabeth ще ви впечатлят с красотата си.

(Visited 370 times, 1 visits today)