Най-вредните храни

Чипсове

razlichno.com - Harmful food

Ограничете до минимум консумацията на апетитните хрупкави картофки. Те са бомба за организма, понеже са тъпкани с мазнини и въглехидрати, които много трудно се усвояват. Освен това са наблъскани с оцветители и подобрители.

Дъвчащи бонбони

razlichno.com - Harmful food (10)

Те са блъскани с химични добавки, захар, оцветители, заместители и кой знае с какво ли не още.

Майонезата

razlichno.com - Harmful food (11)

Много калоричен продукт, който съдържа изключително количество мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т.н. Към вредните продукти от този тип могат да се добавят кетчупът и различните сосове, които освен оцветители и заместители на вкусовете съдържат и генно-модифицирани продукти.

Житни растения

razlichno.com - Harmful food (3) Тук има едно подусловие – те са вредни само за хората, страдащи от хранителна непоносимост към белия хляб и/или други житни растения.

Кренвиршите и саламите

razlichno.com - Harmful food (7)

Т.нар. месни деликатеси си остават едни от най-вредните храни. Те съдържат т.нар. скрити мазнини, които са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. Много производители на месни изделия използват т.нар. трансгени – 90% от кренвиршите, сарфаладите, саламите се състоят от трансгенна соя.

Шоколадови вафли, сладки и бисквити

razlichno.com - Harmful food (6)

Най-обичаната храна от децата се оказва много вредна. Те са натъпкани с много калории, съдържат генномодифицирани продукти, химични добавки, оцветители и ароматизатори. При това учени доказаха наскоро, че вафлата е едно от най-вредните неща за зъбите на човека.

Сол

razlichno.com - Harmful food (8)

Почти няма хора, които да не знаят колко е вредна солта. Тя повишава кръвното налягане, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способства за натрупването на токсини. Затова с нея трябва много да се внимава.

Маргарин

razlichno.com - Harmful food (5)

Често под това име се предлагат продукти за мазане, които нямат нищо общо с истинския маргарин, който се приготвя само от растителни мазнини. Вместо тях в много продукти се използват трансгенни мазнини.

Газирани напитки

razlichno.com - Harmful food

Едни от най-любимите безалкохолни питиета на всички поколения са и едни от най-опасните за нашия организъм. Съдържат захар, химия и газове в едно, които способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма, което пък води до много здравословни проблеми.

Фастфуд

fast food collection on on white background

Под това събирателно понятие следва да се разбират пържените картофи, хамбургерите и др., изобщо всичко, което се приготвя в мазнина, използвана много пъти. Именно поради тази причина в нея се образуват канцерогени.

Макаронени изделия

razlichno.com - Harmful food (2)

Убеждаваха  ни колко полезна храна са, но през последните години изследвания опровергаха тази теза. Макаронените изделия за бързо приготвяне са чиста химия и доказано нанасят вреди на организма, като от тях най-бързо се качват килограми, твърдят диетолози.

Пушени продукти

razlichno.com - Harmful food (9)

В пушеното месо и рибата често се натрупва бензопирен – един от най-силните канцерогени.

 

(Visited 290 times, 1 visits today)