Ползи от скачане на въже

Скачането на въже не е само детска игра. Скачането с въже  укрепва сърдечно-съдовата система, подобрява пъргавината, тонизира мускулите на краката, както и тонизира коремните  мускули, гърба, гърдите и рамената. Вижте и другите ползи от скачането на въже.

razlichno.com - Jump roping (2), скачане на въже

Практично е.

Бързаш,нямаш време или пък не разполагаш с достатъчно пространство за други упражнения. Въжето е изключително компактно и не заема почти никакво място в багажа ти. Можеш да го вземеш буквално навсякъде със себе си. Можеш да го използваш в залата, на спортната площадка, навън в природата, в офиса, дори и вкъщи.

 Евтино е!

Вие вероятно имате въже за скачане, някъде в дома си . В противен случай, въжето е евтин аксесоар и цената му се определя, в зависимост от материала.

Изгаряш много калории в кратък период от време.

Смята се, че 10 минути скачане на въже (при 120 оборота на минута) има същите ползи като джогинг в продължение на 30 минути. Това са страхотни постижения за кратко време.

razlichno.com - Jump roping (4), скачане на въже

Правиш мускули

Скачането на въже развива както долната, така и горната част на тялото. Освен да горим калории скачайки, ние определено стимулираме растежа на мускулите си. Също както при спринтовете, колкото по-интензивни са тренировките ни, толкова повече стимулираме бързите влакна на нашите мускули. За да натоварим повече горната част на тялото си, можем да използваме по-тежко въже.

Подобряване на сърдечно-съдовата система.

Ако нямате време за разходка, това е отличен вариант  за  разнообразно занимание.Редовните упражнения с въже за скачане могат  да помогнат за намаляване на риска от сърдечни заболявания, понижават кръвното налягане и нивата на холестерола.

Подобрява спорните ти резултати

Всеки, практикуващ спорт, който включва координация, бързина, скорост, ловкост и дори сила със сигурност ще потвърди, че скачането на въже подобрява  тези наши способности. Този тип упражнение присъства в тренировките на много спортисти.

razlichno.com - Jump roping (3), скачане на въже

Препоръки:
* Дръжте лактите си прибрани
* Не се опитвайте да се наведете напред
* Прескачайте сравнително бързо, така че да можете да не настъпвате въжето
* Дръжте здраво въже за скачане и близо до главата
* Пуснете си любима музика и  комбинирайте ритъма с подскоците
* Започнете с 3:1 съотношение, 1 мин. скокове с до 3 мин. на по-ниска интензивност упражняване, като маршируване на  място.

(Visited 325 times, 2 visits today)