Предимствата на малкия дом

Много хора си мечтаят за голям и просторен дом, без да оценяват предимствата на уютното малко жилище, което обитават.

Малките къщи, жилища или апартаменти са не по-малко уютни и ефективни, стига да бъдат добре обзаведени и спретнати. Затова днес ще ви представим, предимствата на малкия дом.

razlichno.com - Small home

1. По-малкото пространство ни учи да използваме вещите разумно и преди да ги изхвърлим, да помислим, дали не може да ги трансформираме във вещи с друга функция.

2. Малкото жилище възпитава характера ни, като ни учи да не се вманиачаваме във вещите, да не се увличаме в безцелно пазаруване. Купуваме само това, което ни е наистина необходимо.

3. По-лесно се поддържа. Всеки собственик на по-малка къща или апартамент може да го потвърди. По-малкият дом изисква по-малко от времето, средствата ви и енергията ви за поддръжката му.

4. По-лесно се продава – ако решите един ден да продадете жилището си, ако то е по-малко лесно ще се намери купувач. Шансът да продадете голямо и скъпо жилище е значително по-малък, или поне това ще стане по-бавно.
razlichno.com - Small home

5. Собствениците на малкото жилище се славят като по-добри декоратори, защото познават ефектите и влиянието на цветовете, съчетаването на различни материи, известни са им тънкостите в декора, които оптически разширяват дома и го правят по-уютен.

6. Данъците, таксите и застраховките са по-ниски.

7. Домът се отоплява по-лесно, което се отразява на крайната сметка за ток и парно, а намаленият разход на енергия спомага за природосъобразен и еко-ориентиран начин на живот.

8. По-малкият дом означава по-малка вреда за околната среда, тъй като изисква по-малко ресурси и замърсява по-малко.

(Visited 186 times, 1 visits today)