Как захарта убива мъжкото ЛЕБИДО

Намалете или изхвърлете Захарта от ежедневието си!

Нивото на тестостеронът намалавя след прием на захар, което най-вероятно е поради факта че високите нива на захар водят до високи нива на инсулин, който е водещ фактор при ниският тестотерон.

Според американско проучване средностатистическият американец консумира по 12 лажички захар на ден, което е равно на ДВА ТОНА захар през целият им живот.

Защо ядем толкова много захар?

Дали заради добрят вкус или заради удоволствието което изпитваме от допанина, който мозъка отделя при консумация на захар.

Факте е че захарта ни харесва и я консумираме, като невидяли.

Какво тя ни причинява физически и емоционално е съвсем друга история, но повечето хора намалили приема на захар показват подобрение в здравословен план. Незабравяйте, че много храни имат допълнително добавена захар, които също трябва да изхвърлите от диетата си. Хлябът и пастата също!

Low testosterone

Benefits of Testosterone Optimization. (Image Credit: ArtOfManliness.com)

Но каква е връзката между инсулина и тестотерона?

В действителност, да го кажем по просто, инсулин увеличава превръщането (aromitization) на тестостерон в естроген при мъжете.

Но какво точно значи това?

Да го кажем по просто и от това.

Ядете захар, храни с допълнително добавена захар или фруктоза, ядете хлебни изделия или паста > това води до увеличаване на инсулин в организма ви, чиято роля е да намали кръвната ви захар, като предвижва към мускулите или трупа в мастните ви депа > това води до увеличено преобразуване на тестостерон в естроген > това води до намалено ниво на тестостерон в организма ви > това води до ниско лебидо > това води до липса на интерес към секса и проблем с ерекцията > това води до проблеми в леглото и до проблеми с половинката > това води до нерви, стрес и други последици, които не са обект на тази статия.

Как да подобрите нивото на тестостерона?

Доказано е че външинят прием на тестотерон помага, но крие и своите рискове.

Рисковете от външен прием на тестостерон:

  • стимурилане растежа на простатата;
  • рак на простатата.

Най-добрият и естествен начин да подобрите нивата на тестотерона е като промените хранителните си навивици!

А ниско въглехидратната или кетогенна диета помага като намалява производството на инсулин и позволява на тестостерона да бъде наличен за използване от организма. Кетогенна диета намалява и теглото.

Катогенната дието е много опасна ако не я спазвате правилно и може да увреди повече, от колкото да помогне!

Какво представлява категонната диета?

Това диета при, която се препоръчва приема на въглехидрати да не е повече от 50 грама дневно. Това кара организма да използва кетони, като основно гориво на организма.

Същността на категонната дието е нисък прием на въглехидрати, което води до ниски нива на кръвна захар, което кара организмат ви да прибегне към друг източник на енергия, т.е. от мазните запаси. Всичко звучи добре, но повечето хора се интересуват повече от резултатите, отколкото от страничните ефекти. Когато човек прекали с тази диета това става вредно за организма.

Но защо?

Причините могат да са различно но това са някой от тях:

  • когато свършите мазнините, тялото все още има нужда от енергия и прибягва към мустулните тъкани (а знаете ли, че сърцето също е изградено от мускулни тъкани);
  • повишава се производството на ацетон, което е отрова за организма (ако имате ацетонов дъх потърсете медицинска помощ).

Чаят от шипка намаля нивата на ацетон, но това е временно решение на проблема.

Какъв е изводът от всичко?

Не напразно всички, казват че захарта е отрова, но това просто ни минава покрай ушите. Надяваме се да сме успели поне малко да ви убедим, че намаленият прием на захар, че подобри вашето здравословно състояние!

(Visited 310 times, 2 visits today)