Как се правят някои от триковете на магьосниците

Умението на магьосник се крие в неговата или нейната способност да ви държи в очакване на следващия си невероятен трик. Често изглежда, че магьосниците наистина са способни да правят неща, които не се поддават на всички известни закони на Вселената, и атмосферата на страх, те създават по време на техните изпълнения помага допълнително намаляване на всякакви съмнения, които имате, че всичко това е трик.  

Как се правят някои от триковете на магьосниците

Вижте шест от най-известните фокуси, които изумяват  хората през годините и погледнете в тях от, по-научен ъгъл, за да разкрие, че те не са това, което изглеждат.

Разрязване на човек на половина

Как се правят някои от триковете на магьосниците

 Всички сме виждали, този трик, който обикновено наблюдаваме със затаен дъх, в който магьосникът реже с трион една жена на половина. Е, това е много по-малко шокиращо, когато знаеш, че има двама асистенти в кутията на магьосника!

Скъсана на две банкнота

Как се правят някои от триковете на магьосниците (2)

Преди време, хората се чудеха как Дейвид Копърфийлд успя да съедини привидно разкъсан долар на половина пред хората, след това той отново я съединява. Тайната тук е използване на молив: моливът е срязан наполовина по диагонал и е свързан със силни магнити! Това позволява на банкнотата лесно преминава между двете намагнетизирани половини и да остане невредима.

Левитация

Как се правят някои от триковете на магьосниците (4)

Тайната на този трик, който е много популярна сред уличните магьосници, е в умело скритата подпора. Ето защо магьосниците, които го изпълняват често стоят по начин, който напълно скрива подпората в края на прът: пръта просто има разширена поддръжка, минаваща през дрехите.

Изчежващата чаша

Как се правят някои от триковете на магьосниците

Една чаша вода се поставя на масата, която е покрита с кърпа. След това, магьосникът я вдига и  хвърля кърпата във въздуха. Резултатът: кърпичката пада на пода, и чашата изчезва. Триковете тук всъщност са два: първо, има една жица пръстен зашита в кърпичката, която създава илюзията, че стъклото е под кърпата. На второ място, стъклото се спуска в тайна торбичка през дупка в масата.

Жената в кутията

Как се правят някои от триковете на магьосниците (1)

Успехът на този трик до голяма степен зависи от възможностите на асистент на фокусника, чиято основна задача е да бъде в състояние да поддържа краката и ръцете си в позиция, близка до тази на  изправен човек, в много малка и зигзаобразна кутия.

Анти-гравитационното навеждане на Майкъл Джексън

Как се правят някои от триковете на магьосниците (3)

Помните ли, танца който Майкъл Джексън и неговите танцьори, танцуваха в клипа на песента “Smooth Criminal”? Изглежда невероятно, тъй като Майкъл запазва цялото му тяло право докато огъва глезените си при малък ъгъл от 45 градуса. Тайната тук е в специално създадени обувките. Той използва, специално провктирани обуки,които в токовете им има специално поставен  жлеб, който се закача за специален болт, поставен на сцената.

(Visited 262 times, 1 visits today)