Огъващите се смартфони ще променят живота ви

Технологията в изработването на смартфони се промени изцяло. Скоро огъващите се смартфони ще завладеят пазара. Затова днес ви представяме бъдещите хитове на пазара за смартфони. Насладете им се.

Огъващите се смартфони ще променят живота ви

Първият сгъваем смартфон в света, изработен с помощта на материала графен, който за първи път е разработен във Великобритания, скоро ще влезе в продажба. Изработен от компания в Китай, екранът, който е базиран на графен е толкова гъвкав, че той може да се носи като гривна. Революционният материал  е изключително тънък – само един атом дебелина – и повече от 200 пъти по-силен от стомана.

От компанията уверяват, че още тази година, на пазара ще бъдат пуснати над 100 хил. бройки. Цената на всеки един смартфон, който ще може и да се носи като гривна, ще бъде около 5000 юана или над 760 долара. Интересното при тези модели е, че дисплеите ще могат да работят дори, когато са сгънати.

Огъващите се смартфони ще променят живота ви Maxi

Чрез този свой ход, от Moxi Group ще изпреварят Samsung, които също разработват подобен модел, който трябва да излезе на пазара през следващата година.

Преди няколко години, Samsung пусна концепция за таблет, който се сгъва в телефона. Те пусна концепция видео за устройството през 2013 г. Според Bloomberg, че идеята може най-накрая да се превърне в реалност от началото на следващата година.

Един от моделите в произведенията е настроен на “сгънете наполовина като козметичен компактен”, докато друг ще има пет-инчов екран, който може да се разгъна в 8-инчов екран. хибрид телефон + таблет е създаден с помощта на OLED, че дава възможност за по-тънки дисплеи, ярки цветове и по-дълъг живот на батерията.

Когато iPhone 6 за първи път е пуснат в продажба, ултра тънкия дизайн беше катализатор за по-голямата огъваемост. Въпреки че потребителите са били ужасени, че телефоните им се огъват при инцидент, докато са в джоба, то сега изглежда, че това е функция  създадена нарочно.

Огъващите се смартфони ще променят живота ви

Компанията наскоро е получила патент за огъващ се смартфон.Патентът на Apple описва мобилно устройство, чийто компоненти са гъвкави, но могат да се фиксират в стабилни позиции. В документацията като гъвкави компоненти са посочени екранът, батерията, дънната платка. И докато има разработки за гъвкави екрани и батерии, то за дънни платки такива все още почти липсват.

Като идея на Samsung, но малко по-нататък, Lenovo също току-що обяви, че планира да създаде своя собствена версия на сгъваем телефон. Новия смартфон вече е бил демонстриран пред публика.


Прилича на обикновен смартфон, но се огъват около китката. Lenovo не обяви потенциална дата на излизане на пазара на телефона, но според компанията, най-вероятно ще струва малко повече от средната стойност на телефона.

(Visited 514 times, 2 visits today)