Слушалка превежда чужди езици в реално време

Знаете как в Sci-Fi филмите, извънземните посетители използват модерни технологии за автоматично превеждане на езика ни, така че те могат да разберат това, което казвате?

Слушалка превежда чужди езици в реално време

Оказва се, че превеждането на език, не е толкова трудно, то е в нашите ръце. Най-малко, това е обещанието на създателите за това устройство. Това е умна слушалка, която автоматично ще преведе чужди думи или фрази, които можете да разберете.

Точно така! Създадоха слушалка, която разбира това,което казва, лицето с което говорите и го превежда в който и да е език, който желаете. По този начин, можете да слушате френски, без да се налага да учите езика – просто си сложите, и тя ще превежда всичко на родния ви език.

Слушалка превежда чужди езици в реално време

Всяка слушалка работи с придружаващо приложение, което всъщност обработва всички преводи,  през цялото време, докато говорите с един човек,всичко, което чувате с достатъчно яснота може да се повтори в собствения ви език.

Слушалката може да работи без връзка с интернет, за да можете да го използвате навсякъде, независимо дали говорите с чуждестранни лектори по време на работа, пътуване до някоя държава, или се опитва да свалите някое момиче. Трябва само да настроите слушалката на езика,на който желаете да се превежда, въпреки че човека, с когото разговаряте трябва да носи и той слушалка, като безжични музикални слушалки.

Слушалка превежда чужди езици в реално време

Според създателите, Waverly Labs, системата ще поддържа английски и европейски и германските езици по време на първоначалното пускане, също ще се добавят и  други езици. И тъй като той няма да бъде пусната на пазара до пролетта на 2017 г. на цена от 299 долара, ние не сме напълно сигурни дали че слушалката наистина работи, но това е един интересен начин на преодоляване на езиковата бариера.

(Visited 515 times, 1 visits today)