Сутрин не можете да станете за да тренирате? Вижте защо!

Mоже би ви е трудно да ставате рано сутрин за да тренирате, не можем да отречем, че и на нас ни е! Въпреки това, ако сте често се борите да стане от леглото, може би направи някои от тези често срещаните грешки, които ви карат да не можете да станете сутрин и да тренирате.

Сутрин не можете да станете за да тренирате Вижте защо!

Не се наспивате

Това може да изглежда очевидно, но продължително времето, през което сте с затворени очи, трябва да бъде първия знак, ако често се събуждате уморени. Ние всички трябва да се стремим да получаваме седем до осем часа сън. Да получавате достатъчно сън е важно не само за вашите енергийни нива, но и за резултатите ви също.
Ако не спите достатъчно, тялото ви може да почне да съхранява повече мазнини, отколкото ако се наспивате. Това се дължи на хормонално отговарящ за липсата на сън. Когато спите също така, е времето когато тялото ви изгражда мускулите и се възстановява, следователно ако не получавате достатъчно сън може да бъде причина за трудното ставане сутрин!
 
Стресирани сте
Сутрин не можете да станете за да тренирате Вижте защо!
Стресът е огромен виновник за проблемите със съня. Ако сте стресирани, това може да повлияе на способността ви да заспите, а също и на качеството на съня.Опитайте се да избягвате всякакви стресови ситуации в живота си – всички ние знаем, че това е по-лесно да се каже отколкото да се направи. Ако не можете да отвличате вниманието си от стресовите фактори, намерете време за допълнителни дейности като йога преди лягане.
Не се храните достатъчно
Яденето на твърде малко сутрин може да ви причини загуба на енергия и да се чувствате гроги. Ако се чувствате замаян сутрин помислете балансирана закуска с някои сложни въглехидрати, за да се освободи енергия бавно.
Късно вечер използвате технологии
Светлината, която се излъчва от преносими компютри и мобилни телефони може да бъде разрушителна за вашия сън, тъй като стимулира мозъка и го прави по-бдителен, когато трябва да си почива през нощта. Ние всички сме виновни, че прекарваме известно време он-лайн през нощта, но ако можете, избягвайте използването на тези устройства в продължение на няколко часа преди лягане.
Нямате навици
Сутрин не можете да станете за да тренирате Вижте защо!
Ставане в различни времена и лягане по различно време. Това може да доведе до хаос с тялото ви – толкова, колкото то не може да си помогне понякога! Когато е възможно, опитайте се да си лягате по едно и също време и навийте часовника за едно и също време всяка сутрин. Това може да бъде трудно в началото, но може да направи огромна разлика за това как се чувствате и събужда всеки ден, тъй като часовника в тялото ви ще се приспособи към рутината за около 2 седмици. Може дори да откриете че се събуждате няколко минути преди алармата да звънне!
Спите на светнати лампи
Това е често срещана грешка, която много хора правят. Толкова е лесно да станите  от леглото, за да изключите осветлението, ако не го направите заспивате с ярка светлина върху вас! Ярките светлини нарушават качеството на съня и това може да доведе до събуждане на чувство на апатичност и гроги.
Сутрин не можете да станете за да тренирате Вижте защо!
Ако не получавате достатъчно сън може също да се чувстват все по-гладни през целия ден – това може да доведе до преяждане и с течение на времето до наднорменото тегло!
(Visited 177 times, 1 visits today)