Събития,които промениха света

Тази планета е на 5,4 милиарда години, а човека живее на нея само от 200 000 години. Не сме били толкова дълго на земята, в сравнение с възрастта й земята, но като човешка раса, ние сме направили някои доста значителни неща, за да променят света.

Събития,които промениха света

Направихме списък от 10 събития, случили се през последните 120 години, които направиха света,този който е днес.

Електрическата крушка

Събития,които промениха света

Томас Едисон е изобретил електрическата крушка през 1879 г. Изобретяването на електрическата крушка, хвърли съвсем нова светлина върху света, като се заменят газовите лампи и свещите. Хората излязоха от тъмното.

Самолетът

Събития,които промениха света

Братята Райт създадоха и полетяха с първият самолет през 1903 г. Само един човек в по това време можеше да лети на него. 221.6 милиона души  са летяли със самолет миналата година. Бяхте ли един от тях?

Форд модел “Т”

Събития,които промениха света

Хенри Форд предоставя модел “Т” на обществеността през 1908 г. Цената на автомобила е била 905 долара. Миналата година, автомобилните компании са произвели 67.53 милиона автомобила, доказателство, че те са стока, без която не можем да живеем.

Електическата китара

Събития,които промениха света

Лес Пол, изобретил първата електрическа китара през 1940 година, и я нарича “Дневник”. Електрическата китара промени звука на музиката. Ако не беше създадена може би никога, нямаше да бъдат създадени електрическия блус, рок енд рол и много други жанрове.

Атомната бомба

Събития,които промениха света

Бомбардировките над Хирошима и Нагасаки през август 1945 г., ефективно, приключиха Втората световна война. Оттогава света живее в страх и параноя за подобни атаки от оръжия за масово унищожение.

СПИН

Събития,които промениха света

СПИН дойде на вниманието на обществеността през 1982 г.Откакто е открит, той е причинил около 36 милиона смъртни случаи в света.

Падането на Берлинската стена

Събития,които промениха света

Паднето на Берлинската стена бе през ноември 1989 г. Това отбеляза края на потисничество от комунистическото правителство, и доведе до обединението на Германия. Структурата на Източна Европа се промени значително.

WORLD WIDE WEB

Събития,които промениха света

Мрежата, е създадена от британски компютърен учен на име Тим Бърнърс-Лий,през 1989 г. Повечето хора дори не могат да си представят живота без интернет, защото сме напълно зависими от него ..

11 септември 2001

Събития,които промениха света

Тази терористична атака срещу Световния търговски център в Ню Йорк спря света, и ни изпълни с ужас и изумление, и на разрушенията. 2,977 души са били убити. Два други самолета бяха отвлечени и много повече невинни животи са били изгубени. Мисля, че всеки може да си спомни къде се е намирал, и това, което е правил, като чуха какво се е случило на този тъжен ден.

Социалните медии
Събития които промениха света

Социалните медии са навсякъде. Има около 17 милиона потребители на Facebook, 25000 Twitter акаунти, и 40000 активни блогове. Шансовете са, почти всички от вас, които четете това, да принадлежат към една от тези социални медийни групи. Това са само няколко от многото събития, които са помогнали да се смени и оформянето на света, в който живеем. Както човечеството продължава да се развива, той променя своя свят около него с действията си. Какво ще донесат следващите 100 години?

(Visited 197 times, 1 visits today)