7 дневна тренировка вкъщи: Неделя

Тренировката вкъщи може да бъде също толкова ползотворна, колкото тази във фитнеса, стига да имате достатъчно желание и мотивация за нея.Тренировката вкъщи е един чудесен начин да се поддържате във форма.

7 дневна тренировка вкъщи Неделя

20хКлек с подскок

7 дневна тренировка вкъщи Неделя (2)

Изпълнете “клек” и задръжте в най-ниското му положение. Степента на трудност се определя от това доколко ниско слиза тазът по време на изпълнение. След това съкратете всички мускули и подскочете експлозивно нагоре, приземете се меко на земята отново в положение “клек”. Изпълнявайте с максимална скорост.

15хБърпита

7 дневна тренировка вкъщи Неделя (4)

Застанете прави с ръце до тялото. От тази позиция приклекнете и сложете длани пред вас. Опитайте да разгънете краката назад със скок без да променяте позицията на горната част на тялото и да отлепяте длани от пода. Тялото е изпънато и е в положение за лицева опора. Следете за това кръста да не пропада надолу.  Оттук направете лицева опора. След като я завършите приберете краката ( пак със скок) в позицията отпреди опората. Отскочете нагоре и завършете движението с пляскане над глава по време на скока. Застанете в изходно положение.

15хЛицеви опори

7 дневна тренировка вкъщи Неделя (3)Застанете с лице към пода, ръцете са отстрани, леко пред раменете, пръстите са разперени и сочат напред. Петите събрани, а главата е леко изправена напред. Тялото е изпънато. Спускайте надолу, докато горната част на ръцете стане успоредна на пода. Избутайте се нагоре, докато ръцете се изпънат в лакътя. Спускайте с експлозивна, но контролирана скорост.

80хДжъмпинг джакс

7 дневна тренировка вкъщи Неделя (5)

Присвийте леко коленете си и използвайте възглавничките и пръстите на стъпалата, за да отскочите. По време на отскока краката се раздалечават един от друг (десният крак отива надясно, а левият – наляво), а ръцете се вдигат над главата с леко свити лакти (изпълняват пълна амплитуда от 180 градуса). Приземете се с ръце над главата и разкрачен стоеж, на цели стъпала.

30хКофички

7 дневна тренировка вкъщи Неделя (1)

Отпуснете се само надолу с умерена скорост, докато лактите ви сключат прав ъгъл. Докато спускате, дръжте гръбнака си вертикален и не избутвайте лакти назад. В горна точка не разгъвайте ръцете докрай, а по време на изпълнението дръжте раменете стегнати.

20хНапади с подскок

7 дневна тренировка вкъщи Неделя (1)

Направете напад напред, като това ще е стартовата ви позиция. От него, скочете нагоре и при приземяването отново застанете в напад със същия крак напред. След като повторите упражнението 30 секунди с единият крак, сменете краката и повторете с другия.

1 минута Планк

7 дневна тренировка вкъщи Неделя (1)

Необходимо е да застанете в поза за лицева опора. Сгънете лактите си под ъгъл 90 градуса. Подпрете тежестта на задната част на тялото върху пръстите на краката.

(Visited 103 times, 1 visits today)