7 дневна тренировка вкъщи: Сряда

Днес е третият ден, от седем дневната тренировка, която Ви представяме.Стига да имате желание може да тренирате тялото си и в домашни условия. Предлагам ви няколко упражнения, които ще стегнат и оформят успешно проблемните места, от тялото. Всичко от което се нуждаете са мотивация и малко време.

7 дневна тренировка вкъщи Сряда (13)

80хДжъмпинг джакс

7 дневна тренировка вкъщи Сряда

Застанете в изправена изходна позиция със събрани крака и ръце, отпуснати отстрани до тялото. Рязко повдигнете двете си ръце нагоре като леко свиете лактите и едновременно с това подскочете, за да раздалечите двата си крака един от друг. След това отново подскочете, този път като спускате ръцете надолу и събирате краката докато достигнете до началната си изходна позиция.

40х Катерач (Маунтайн клайбърс)

7 дневна тренировка вкъщи Сряда

Тук малко вдигаме още повече темпото и започваме да изкачваме върховете на пода вкъщи.Струва ти се смешно, но това упражнение ще те раздвижи и изпоти в студените зимни дни.Колкото по-бързо го изпълняваш, толкова по-добре.

10х Клека с подскок

7 дневна тренировка вкъщи Сряда

Изпълнете “клек” и задръжте в най-ниското му положение. Степента на трудност се определя от това доколко ниско слиза тазът по време на изпълнение. След това съкратете всички мускули и подскочете експлозивно нагоре, приземете се меко на земята отново в положение “клек”. Изпълнявайте с максимална скорост

20 хПовдигане на пръсти

7 дневна тренировка вкъщи Сряда

Стъпете долу горе на ширината колкото ви са раменете и свийте съвсем леко коленете, за да избегнете напрежение върху коленните връзки. Коленете трябва да стоят в тази полузаключена позиция през цялото движение. Спускате надолу докато достигнете пълния обхват на движение и усетите силно разтягане на прасците, след което повдигате максимално нагоре като се опитате да държите секунда в горно положение.

30 секунди Спринт

7 дневна тренировка вкъщи Сряда

Застанете в позиция планк, и започнете да прибирате коленете към ръцете си. Правете това, колкото се може по-бързо.

1 минута Планк

7 дневна тренировка вкъщи Сряда

Идеята е между упражненията да няма почивка или ако има тя да не бъде прекалено дълга.

40х Руска рулетка

7 дневна тренировка вкъщи Сряда

Седнете на пода със свити колене. Облегни се така, че торса да е под ъгъл от 45 градуса спрямо пода, като внимавате гръбнака да е изправен. Сплетете ръцете си направо пред гърдите си с една ръка на върха на другата(или използвайте топка). Започнете да местите ръцете си, от ляво на дясно, докосвайки пода.

20х Вертикални скока

7 дневна тренировка вкъщи Сряда

За разлика от другите скокове, този тип упражнение няма да оказва толкова натоварване върху ставите ви.

30 х коремни преси с вдигане на краката

7 дневна тренировка вкъщи Сряда

Легнали на пода или под наклон повдигаме коленете, така че те почти да опрат в гърдите ви.

20хКофички от мост.

7 дневна тренировка вкъщи Сряда

Поставете си ръце на ширината на раменете. Започнете да се изтласкавате на горе, и се спускайте надолу. В горна точка не разгъвайте ръцете докрай, а по време на изпълнението дръжте раменете стегнати.Това упражнение не е много познато, но натоварва по чудесен начин раменете и трицепсите.
(Visited 252 times, 1 visits today)