Стари и странни уреди от ХХ век

Понеже обичаме чудати и странни уреди, ние от razlichno.com, днес решихме да ви представим няколко изобретения за дома измислени в началото и средата на ХХ век.

Стерео уредба която се побира в куфар

razlichno.com - Weird Vintage Appliances (4)

Всъщност стерео системата “Stereo Sound System” от Bohsei, се е произвеждала от 1970 до 1980г. Създателите на стерео системата решили да изненадат купувачите като създадът система, която се побира в куфарче. Системата е оборудвана с 3-степенна грамофон (с 45 рекорд адаптер), подвижни високоговорители, AM / FM стерео с антена пръчка, и касетка плейър / рекордер. Също така има още два микрофона, AC конектор, както и “Beat Cut” ключ, главен прекъсвач , бутон за скорост,  копче за настройка и т.н.

Телефон с камера от средата на ХХ век

razlichno.com - Weird Vintage Appliances (10)

Този видео телефон е изпреварил времето си много. Той е предшественик на нашите смартфони и е бил сензация за ХХ век. Ето от къде е тръгнала идеята за смартфона. Така са изглеждали преди, а сега можете да го поберете в джоба си.

Хладилник скрит зад кухненските шкафове

razlichno.com - Weird Vintage Appliances (1)

Явно и през 1955 година са се сетили да скрият хладилника зад шкаф. Явно криенето на хладилника, зад шкаф, няма да излезе от мода скоро.

Съдомиялна, която пере и дрехи

razlichno.com - Weird Vintage Appliances (6)

През 1940 г., Thor представят електрическа съдомиялна, която също може да пере и дрехи. Иноваторско решение за онези години. За съжаление, машината не била много популярна, понеже на хората не им харесвало да си перат дрехите и да си мият съдовете на едно и също място.

Печка-хладилник, който пести място

razlichno.com - Weird Vintage Appliances (9)

Този ”уред”  е идеален за някой малък апартамент. Не заема много място а можете директно да си вземете продуктите от хладилника и да си сготвите. Печката – хладилник е произведена от ElectroChef и е струвала само 500 паунда.

Радио-телевизор, който е част от бар

razlichno.com - Weird Vintage Appliances (11)

Много находчива идея. Вместо да си купуваш бар и отделно телевизор,радио които да сложиш в него, са създали комбинация от всичко това.

Предшественикът на съвременната съдомиялна

razlichno.com - Weird Vintage Appliances (2)

Това е предшественикът на съвременната съдомиялна машина- електрическа съдомиялна от средата на 20-те години на ХХ век. Създадена е малка, за да е удобна за малки помещения и апартаменти.

Печка със собствена дъска за рязане

razlichno.com - Weird Vintage Appliances (8)

Тази печка от 1959 година е огромна, но е била съвременна за времето си. Вместо конвенционалната ниска единична фурната, при която е необходимо навеждане надолу, за да се готви или чисти, Fabulous 400 двойни фурни, разположени на нивото на очите, и е от неръждаема стомана и е снабдени със  стъклени врати.

Съдомиялна с размер на кутия за хляб

razlichno.com - Weird Vintage Appliances (7)

Тази съдомиялна Colston от 1950г. изглежда е малко по-голяма, отколкото котия за хляб, но е идеална за апартамент. Моля, някой да  ги върне!

Хладилник с радио от времето на Велика депресия

razlichno.com - Weird Vintage Appliances (3)

Макар и да не е най-лошата идея, просто поставяне на радиото в кухнята вероятно ще да е било по-евтино решение, отколкото купуването на хладилник с радио, особено по време на разгара на Голямата депресия.

Ролс ройсът на хладилниците

razlichno.com - Weird Vintage Appliances (5)

През 50-те години Kelvinator Foodarama създават зашеметяващ  хладилник , който е един от най-ранните успоредно разположени хладилници, произвеждани някога. Нарекли са го ролс ройса на хладилниците понеже:

  • отляво е  фризер;
  • дясна страна хладилник;
  • врата тип  “Breakfast Bar” с вградено място за яйца и подвижни контейнери сок;
  • фризер;
  • хромирани дръжки на външните врати и други.
(Visited 353 times, 1 visits today)